Blomkålscouscous med apelsin, granatäpple, gurkmeja och curry – rawfood

En fräsch och nyttig Blomkålscouscous som är rawfood med apelsin, granatäpple, curry och extra tillsatt gurkmeja. Tillsätt även en överbliven broccoli stjälk om du har hemma. Det är där mycket av vitaminerna sitter i en broccoli.

Grunden till denna fantastiska sallad fick jag tips om under min hälsokock-utbildning av kostrådgivaren Ulrika Hoffer som bl.a har skrivit boken ”Good mood food”.

Denna blomkålscouscous kan serveras som tillbehör till exempelvis ugnsbakad fisk.

Recept på Blomkålscouscous med apelsin, granatäpple, gurkmeja och curry – rawfood

portioner4 portioner

Ingredienser

1 blomkålshuvud eko
1 broccoli stjälk eko (om du har en över, annars kan den uteslutas)
1 apelsin eko
1/2 granatäpple klass 1
1 knippe persilja klass 1

Dressing

2 msk rapsolja eko
2 tsk curry eko
1 tsk gurkmeja eko
1 krm Svartpeppar eko
2-3 krm Himalayasalt

Gör såhär:

  1. Dela blomkål och den eventuella broccolistjälken i bitar. Hacka dem sedan i en matberedare, alternativt riv allting på ett rivjärn.
  2. Skala apelsinen och skär ut filéerna, dela i mindre bitar.
  3. Pilla ut granatäppelkärnorna och hacka persiljan.
  4. Blanda blomkål, broccolistjälk, apelsinklyftor, granatäpplekärnor och persilja i en skål.
  5. Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål och blanda sedan ihop med blomkålscouscousen.
  6. Smaka av kryddningen.

Innehåller ca 143 kcal per portion varav 16g kolhydrater, 7g fett och 5g protein.

Gurkmeja har länge använts inom folkmedicinen för att bota inflammatoriska åkommor. Gurkmejans effekt är lika stark som – eller starkare – än antiinflammatorisk medicin säger hälsoprofilen Sanna Ehdin Anandala. Källa: kurera.se

Gurkmeja

 

Bild på Blomkålscouscous med apelsin, granatäpple, gurkmeja och curry – rawfood

blomkalscouscous
 

Blomkålscouscous fungerar även bra ihop med den ugnsbakade laxen från detta recept

Ugnsbakad lax
Päron och ädelost sallad med valnötter serveras med ugnsbakad lax och oregano dressing
 

Good mood food av Ulrika Hoffer

Denna bok fick vi bl.a. som litteratur under min hälsokock utbildning – den kan jag varmt rekommendera.
Good mood food.

good-mood-food-maten-som-lyfter-humor-och-energi

Blomkålscouscous som är rawfood med apelsin, granatäpple, curry och extra tillsatt gurkmeja.

3 kommentarer
  • Sari pisano
    mars 10, 2016

    Hej. Kan ni inte lägga in kcal i era matrecept.

    • healthcreator
      mars 10, 2016

      Hej Sari, Tack för din kommentar! Det finns angivet i de flesta recept på bloggen men kan läggas till det även i de senaste 🙂

      • Healthcreator
        mars 11, 2016

        Hej igen Sari, Nu är kcal tillagt även i de senaste recepten! 🙂 Ha en fin dag!