Blomkålspizza – aprikos och banan – hawaii – glutenfri och låglaktos

No tags Direktlänk 2

Att göra pizza på blomkålsbotten är enkelt och smakar dessutom väldigt gott. Denna pizza är lite som en ugnsomelette i konsistensen. Blomkålspizzan med aprikos och banan är glutenfri och låglaktos.

Blomkålspizza – aprikos och banan – hawaii – glutenfri och låglaktos

Ingredienser

portioner 2 små pizzor

Pizzabotten

1 medelstort blomkålshuvud eko (ca 500 g)
2 ägg eko
0,5 dl mandelmjöl eko
1 tsk salt eko
1 krm svartpeppar eko
1 tsk hackad färsk timjan eko
1 tsk hackad färsk dragon eko
2 msk fiberhusk

Tomatsåsen

2 normalstora tomater eko
1 msk olivolja
1-2 pressade vitlöksklyftor eko
1-2 krm salt eko
1 krm svartpeppar eko
1 dl färsk basilika eller oregano eko

Topping

1 banan eko
0,5 ananas eko
1 dl riven hårdost på getost (exempelvis Pecorino)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa blomkålshuvudet. Krama sedan ur så mycket vatten som möjligt med händerna. Hacka upp de färska örterna. Mixa ihop pizzabotten. Klicka ut degen på bakplåtspapper och forma till 2 runda plattor med hjälp av en slev. Grädda i mitten på ugnen i 10 minuter. Förbered tomatsåsen och fyllning.

Tomatsåsen: Mixa alla ingredienserna. Sila ur det mesta av vätskan i en fin sil (spara vätskan i kylen som en hälsosam shot till ett senare tillfälle). Bred sedan ut tomatsåsen på pizzabottnarna.

Topping:
Skiva upp bananen och aprikosen samt riv osten. Lägg toppingen jämt fördelat på pizzorna och grädda i ytterligare ca 8 minuter.

Smaklig pizza/ugnsomelette! 🙂
 

Bilder på Blomkålspizza – aprikos och banan – hawaii – glutenfri och låglaktos

hawaii glutenfri blomkal tillagning
hawaii pizza glutenfri blomkål
 

Se även receptet på Ostpanerad aubergine – glutenfri och låglaktos

Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp - vegetariskt och glutenfritt
Ostpanerad aubergine – glutenfri och låglaktos

.