Bön- och avokadobröd – glutenfritt, paleo och vegan

Här kommer ett recept på ett bön- och avokadobröd fyllt med bland annat pumpakärnor, solrosfrön, valnötter och russin. Bön och avokadobröd – glutenfritt, laktosfritt, paleo, lowcarb och vegan.

Recept på Bön och avokadobröd – glutenfritt, paleo och vegan

portioner12 frallor

Ingredienser:

4 chiaägg (4 msk chiafrön eko + 10 msk vatten)
230 g avrunnen Zetas ekologiska blandade bönor eller liknande (kidneybönor, stora vita bönor och kikärtor)
0,5 dl kokosolja eko
0,5 avokado eko

Torra ingredienser:

0,5 dl kokosmjöl eko
1 dl hasselnötsmjöl eko
1 msk fiberhusk eko
3 tsk bakpulver eko eller 1,5 tsk bikarbonat
3 msk pumpakärnor eko
3 msk solroskärnor eko
4 msk russin eko
1 näve valnötter eko (krossa till mindre bitar)
1 tsk Himalayasalt

Topping

0,25 dl Sesamfrön eko
 

 

Gör såhär:

  1. Blanda samman ingredienserna till chiaäggen och låt vila i 5-10 minuter.
  2. Skölj bönorna och mixa dem i exempelvis en matberedare.
  3. Mixa sedan med även chiaäggen, avokadon och kokosoljan med bönorna.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke för sig.
  5. Blanda sedan ihop bönröran med de torra ingredienserna och rör om till en jämn smet med en trägaffel.
  6. Smörj formar med lite kokosolja. Klutta ut degen i 12 små formar.
  7. Pensla med lite vatten och strö sesamfröna ovanpå.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka att de känns klara.

Förvara i frysen och ta fram och tina upp varje gång brödet ska ätas. Blir då som nybakt varje gång. 🙂

Innehåller ca 224 kcal per brödfralla varav 9g kolhydrater, 18g fett och 7g protein. Räknat på 12 brödbitar.

Bilder på bön- och avokadobröd

Bön och avokadobröd

Bön och avokadobröd

Bön och avokadobröd
 

Sugen på fler veganrecept?

Krämig lins- och avokadosoppa

Krämig lins-och avokadosoppa/puré - Vegan

.