Bondkakor med kokos och pumpakärnor – smörfritt, glutenfritt, laktosfritt, lowcarb, paleo och vegan

Nu har jag ätit enbart veganmat i 5 dagar, dvs hoppat över alla animaliska produkter som ost, ägg, smör och fisk som jag i vanliga fall äter. Och jag måste säga att det går förvånansvärt bra. Dock är jag lite extra hungrig emellanåt, men det kanske skulle lägga sig i längden.

Idag har det bakats lite bondkakor med kokos och pumpakärnor. Detta recept är både smörfritt, glutenfritt, laktosfritt, lowcarb- paleo och vegan.

Jag tycker att kakorna smakar riktigt gott faktiskt, och det gick väldigt bra att baka på kokosmjölk/grädde istället för smör (Jag använde Garants krämiga kokosmjölk).

Recept på Bondkakor med kokos och pumpakärnor – smörfritt, glutenfritt, laktosfritt, lowcarb, paleo och vegan

portionerCa 40-50 kakor

Ingredienser:

250 ml (1 paket) krämig kokosmjölk (jag använde Garants krämiga)
2 msk ekologisk kallpressad rapsolja
0,5 dl ekologiskt kokossocker
3 msk ekologisk agavesirap
100 g ekologiska cashewnötter (ca 2 dl finhackade)
2,5 dl ekologisk mandelmjöl
0,5 dl ekologiskt kokosmjöl
1 msk ekologisk fiberhusk
3 msk ekologiska pumpakärnor
1 tsk bikarbonat

Ekologiska och glutenfria produkter för bakning och matlagning hos Bodystore


bodystore_eko
Ekologiska och glutenfria produkter för bakning och matlagning hos Bodystore

Gör såhär:

  1. Rör ihop kokosmjölk/grädde, rapsolja, kokossocker och agavesirap i en bunke.
  2. Mixa cashewnötterna fint i en matberedare.
  3. Blanda sedan ihop de finhackade cashewnötterna tillsammans alla övriga torra ingredienser i en bunke för sig.
  4. Höll över de torra ingredienserna lite i taget och rör runt med en trägaffel till en deg.
  5. Dela degen i 2 delar och lägg på bakplåtpapper. Rulla försiktigt med händerna till 2 långa längder, ca 30-40 cm på ett bakplåtspapper (det går att rulla degen med händerna trots att degen känns lös). Helt fantastiskt 🙂
  6. Låt degen vila ca 30 minuter.
  7. Skär rullen i skivor och platta ut kakorna med fingrarna direkt på bakplåtspappret.
  8. Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna.

Smaklig fika! 🙂

Innehåller ca 61 kcal per st varav 3 g kolhydrater, 5 g fett och 1 g protein räknat på 46 kakor.

Bondkakor paleo vegan glutenfri tillagning

Bondkakor paleo vegan glutenfri tillagning_2

Sugen på fler vegan bakrecept?

Kolla in mina semlor med hemlagad mandelmassa- Paleo, Glutenfria och Vegan

semla_paleo_glutenfri_vegan_1

 

Klicka här för att gå med i Matdagboken – Allt du behöver för en lyckad viktminskning!



.