Bönfyllda paprikor – vegetariska – låglaktos

Vegetariska bönfyllda paprikor är enkel och god vardagsmat. Svarta bönor passar dessutom jättebra att gratinera. Jag har använt en hårdost på fårmjölk vilket gör att rätten blir låglaktos.

Som vanligt har jag använt ekologiska och/eller närodlade/svenska produkter så mycket det bara är möjligt.

Bönfyllda paprikor – vegetariska – låglaktos

Ingredienser

portioner 4 portioner

4 paprikor
0,5 dl valnötter
1 paket svarta bönor, avrunna (ca 230 g)
100 g riven Manchego (hårdost på fårmjölk)
2 ägg
0,5 äpple
2 tomater
färsk chilipeppar efter smak
1 pressad vitlöksklyfta
1 näve hackade basilikablad
1 tsk honung
spiskummin
salt

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär av toppen på varje paprika och gör ett snitt under så att de kan stå på en form.
  3. Hacka valnötterna och chilin. Riv osten. Skär tomat och äpple i kuber. Blanda ihop med de avrunna bönorna och hälften av den rivna osten samt det råa ägget. Smaka av med resterande kryddor.
  4. Fyll paprikorna med blandningen.
  5. Sätt paprikorna i  en ugnsfast form. Lägg med paprika­topparna i formen. Baka allt i ugnen i ca 30 minuter.
  6. När ca 10 minuter återstår, strö över den rivna osten.
  7. Dekorera sedan paprikahalvorna genom att lägga tillbaka topparna ovanpå paprikorna.

Strö på lite flingsalt på paprikahalvorna vid behov. Servera tillsammans med en god sallad bestående av gröna blad, fröer och någon rotfrukt. Ringla gärna lite olivolja på.

De bönfyllda paprikorna innehåller ca 328 kcal per portion varav 26g kolhydrater, 18g fett och 17g protein.

 

Bodystore – din hälsokostbutik på nätet


Bilder på bönfyllda paprikor – vegetariska – låglaktos

bönfyllda paprikahalvor
bönfyllda paprikahalvor

Sugen på fler vegetariska recept?

Kantarellpaj med fetaost och broccoli – glutenfri och lowcarb
kantarellpaj fetaost broccoli glutenfri lowcarb

.