Brysselkål- och kikärtsgratäng – vegan

God och mättande brysselkål- och kikärtsgratäng med smaker av bland annat vitlök och citron. Ät gärna tillsammans med en blandad sallad med olika färger och lite pumpakärnor.

Receptet är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och laktosfritt.

Recept på brysselkål- och kikärtsgratäng – vegan

Ingredienser

2-3 portioner

400 g kikärtor eko
1 påse färsk brysselkål eko
2 vitlöksklyftor eko
1 citron eko
persilja eko
tamari eko
havssalt eko
svartpeppar eko
1 dl kokosgrädde eko
olivolja eko

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Halvera och förkoka brysselkålen i 4 minuter.
  3. Häll av vattnet häll över lite olivolja.
  4. Skala och pressa vitlöken över brysselkålen.
  5. Smaksätt med hackad persilja, tamari, lite havssalt och peppar.
  6. Vänd ner de avrunna kikärtorna.
  7. Dela och pressa saften från citronen över kikärtorna och brysselkålen.
  8. Häll allt i en ugnssäker form och ringla över kokosgrädden.
  9. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

Bilder på på brysselkål- och kikärtsgratäng – vegan

Brysselkål- och kikärtsgratäng – vegan

Brysselkål- och kikärtsgratäng – vegan

 

JULREA på mina kokböcker

Länk till JULREA på mina kokböcker

.