Chili quorn carne med afrikansk touch

No tags Direktlänk 2

Tänk vad lite kryddor kan göra när man lagar sin chili quorn carne 🙂 Denna rätt har en afrikansk touch av bl.a. kanel och curry.

Recept på Chili quorn carne

portioner4 portioner

Ingredienser:

380 g ekologiska blandade bönor (Avrunnen vikt 230 g)
1 medelstor ekologisk gul lök
1 msk ekologiskt svenskt smör
300 g quornfärs
1 – 1,5 dl vatten
390 g ekologiska krossade tomater
2 ekologiska vitlöksklyftor
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
1/2 ekologisk hackad chili
1 kruka ekologisk hackad dragon
1 ekologisk röd paprika
1 msk ekologisk kanel
1/2-1 msk ekologisk gul curry
1 tsk ekologisk gurkmeja
himalayasalt
svart och vitpeppar

Gör såhär:

  1. Hacka löken och fräs den lite mjuk tillsammans med smöret i en gryta.
  2. Tillsätt quornfärsen och stek med den på svag värme och rör om.
  3. Tillsätt vattnet och 1 söndersmulad buljongtärning.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna, pressade vitlöken samt alla kryddorna.
  5. Koka på svag värme i ca 5 minuter.
  6. Tillsätt sedan den urkärnade delade paprikan och de sköljda bönorna och låt puttra på svag värme 5 minuter till.
  7. Smaka av kryddningen och tillsätt eventuellt mer vatten.

Servera tillsammans med en god sallad och eventuellt med en fralla bönbröd eller annat low carb bröd.

Innehåller ca 270 kcal per portion varav 31g kolhydrater, 7g fett och 20g protein.

.