Chokladdoppade paranötter med havssalt

Mitt tredje tips på nyttigare godis i påsk är Chokladdoppade paranötter med havssalt. Använd en så ren mörk choklad som möjligt och en ekologisk variant.

Recept på Chokladdoppade paranötter

portioner8 portioner

Innehåll

100 g naturella paranötter eko
100 g mörk choklad (minst 70%) eko
Några nypor grovt havssalt eko

Gör såhär:

  1. Smält chokladen över ett vattenbad.
  2. Doppa/rör runt paranötterna i den smälta chokladen och ta upp dem med hjälp av en sked.
  3. Strö några nypor grovt havssalt över.
  4. Låt de stelna på ett bakplåtspapper på ett fat i kylen.

Innehåller ca 163 kcal per portion varav  3g kolhydrater, 15g fett och 3g protein.

Paranötter har hög proteinkvalitet samt innehåller selen (en till två paranötter om dagen täcker det rekommenderade dagsbehovet) och zink.

choklad_doppade_paranotter_med_havssalt_2
choklad_doppade_paranotter_med_havssalt
 

Sugen på fler recept på nyttigare godis?

Påskägg på hemmagjord mandelmassa

Påskägg på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad - rawfood

2 kommentarer
  • JB
    mars 21, 2016

    Det där verkar riktigt smarrigt! Lätt att göra oxå, även för en nöt som mig 😉
    Läste först 100gr Nutella, men sen kom jag på att det var Healthcreator jag var inne på 🙂

    • healthcreator
      mars 21, 2016

      haha ja de är väldigt lätt att göra! Kan även tipsa dig om recepten innehållandes gojibär 😉