Chokladfudge – vegan

Mumsig chokladfudge – vegan gjord på bl.a. svarta bönor, mandelsmör och dadlar.

Färdiga att ätas efter en timme i kylen.

Men om ni fryser in bitarna och sedan värmer upp dem lite inför att ätas så blir även detta ljuvligt gott!

Recept på Chokladfudge – vegan

Ingredienser

10-18 bitar

230 g (avrunnen vikt) förkokta svarta bönor eko
4 msk mandelsmör eko
1 msk kallpressad kokosolja eko
1 dl kakaopulver eko
2 tsk vaniljpulver eko
8 soltorkade dadlar eko (ca 1 dl)
2 msk yacon– eller agavesirap raw eko
1 nypa havssalt eko

Topping
0,5-1 dl sötmandlar eko

 

Receptet på chokladfudgen finns även bland många andra med i min kakbok ”Fika eatclean vegan”- Just nu på REA

fika eatclean vegan kakbok yvonne hedberg

REA på mina kokböcker
 

Gör såhär:

  1. Smält kokosolja och mandelsmör över ett vattenbad.
  2. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare tills smeten är slät.
  3. Placera smeten med hjälp av exempelvis en slickepott i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper.
  4. Toppa med hackade mandlar.
  5. Låt stå i kylen under minst 1 timme.
  6. Skär i 10-18 rutor
  7. Förvaras i kylen.

 

Bild på chokladfudge – vegan

chokladfudge vegan
 

Sugen på fler fikarecept?

Choklad- och avokadomuffins med valnötter – gluenfri vegan

Choklad- och avokado muffins med valnötter - glutenfria och vegan

 

.