
Detta är en mycket god och lyxig chokladmousse på avokado och banan fylld med nyttigheter som kan ätas både som mellanmål eller som efterrätt. Om den får stå till sig några timmar i kylen blir den extra god.
Receptet på chokladmousse på avokado och banan – rawfood
Chokladmousse på avokado och banan – glutenfri, mjölkfri och rawfood
Ingredienser
1 avokado eko
1 mogen banan eko
1 msk kallpressad kokosolja eko
2-3 msk kakaopulver eko
2-3 tsk yacon– eller agavesirap eko
1 tsk vaniljpulver eko
1 knivsudd salt eko
Förslag på topping
färska hallon och/eller blåbär eko
kakaonibs eko
kokoschips eko
färsk mynta
Gör såhär:
- Skala avokado och banan.
- Skär i bitar och mixa ihop med alla övriga ingredienser till en slät massa i en matberedare eller mixer
.
- Häll upp i skålar/glas och ställ in i kylen i 2 timmar.
- Toppa gärna med färska hallon och/eller blåbär, kakaonibs, kokoschips och mynta.
Receptet på chokladmoussen finns även bland många andra med i min kakbok Fika eatclean vegan- just nu på rea
Läs mer om rean på mina kokböcker
Bild på chokladmousse på avokado och banan – glutenfri, mjölkfri och rawfood
Sugen på fler fikarecept?
Smulpaj blåbär i småformar – glutenfri, vegan och fri från vitt socker
Följ Healthcrator i Sociala medier