Vegansk frukost och mellanmål

Detox Crunch – Blandade Nötter Vanilj Och Dadlar

En burk med detoxcrunch.

Det luktar ljuvligt här hemma just nu av nyrostad detox crunch gjord av blandade nötter, frön och kokosolja, smaksatt med dadlar och vaniljpulver.

På efterfrågan kommer här Healthcreators egna recept. Rawfood och paleo.

Ni kan förstås blanda i era egna favoritnötter och fröer. Istället för dadlar kan man exempelvis ha i torkade aprikoser eller liknande.

Detta recept för 15-20 små portioner som håller ca 1-1,5 vecka i skafferiet. Passar perfekt både som frukost eller mellanmål. Det är rätt mäktigt så man behöver inte äta så stor portion för att bli mätt.

Servera gärna tillsammans med lite kokosgrädde eller hemmagjord cashewyoghurt (ghurt).

Recept på detox crunch – blandade nötter vanilj och dadlar

15-20 portioner

Ingredienser:

100 g ekologiska valnötter
150 g nötmix naturell
1 dl ekologiska chiafrön
1 dl ekologiska pumpafrön
1 dl ekologiska solrosfrön
150 g paranötter
100 g ekologiska cashewnötter
100 ekologiska dadlar
1 dl ekologiska kokosflingor
1 dl ekologisk kokosolja
2 tsk ekologiskt vaniljpulver

detoxcrunch

Gör såhär:

  1. Blanda ihop alla nötter och fröer i en bunke. skiva upp dadlarna och tillsätt även dem i blandningen.
  2. Krydda med vaniljpulvret och kokosflingorna och rör om.
  3. Hetta upp kokosoljan i kastrull eller vattenbad (den ska ej koka) och häll över blandningen och rör om igen.
  4. Smörj en långpanna med lite kokosolja och häll över nötblandnigen i den.
  5. Rosta i ugnen ca 10 minuter på 175 grader. Obs! Om du vill ha rawfood hoppar du över rostningen eller kör på 40 grader och längre tid.
  6. Rör runt någon gång med en stekspade under tiden i ugnen.

Servera gärna med lite kokosgrädde. Krydda med kanel och/eller kardemumma om du vill ha ännu mer smak.

Innehåller 494 kcal per portion varav 11 g protein, 16 g kolhydrater och 43 g fett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...