Falafel – Vegan och glutenfritt

I detta recept serveras Falafel tillsammans med frästa grönsaker och en vitlökskräm.
Vegan och glutenfritt.

Recept på Falafel – Vegan och glutenfritt serverat med frästa grönsaker och vitlökskräm

portionerCa 20 st stora falafel (4 portioner)

Ingredienser:

380 g ekologiska färdigkokta kikärtor (230 g avrunnen)
1 medelstor sötpotatis eko
1 dl mandelmjöl eko
1 msk fiberhusk eko
1 vitlöksklyfta eko
0,5 gul lök eller silverlök eko
1 chiaägg (0,5 dl kokosgrädde och 1 msk chiafrön)
1 kruka ekologisk koriander
0,5-1 tsk himalaya salt eko
1 krm svartpeppar eko
1 tsk spiskummin eko
1 tsk kardemumma eko

Till stekning:
2-3 msk rapsolja eko

Gör såhär:

  1. Chiaägget: Blanda ihop kokosgrädden med chiafröna och låt stå och svälla i 10 min.
  2. Skölj kikärtorna och grönsaker.
  3. Skala och dela upp lök, sötpotatis, koriander och vitlök i mindre bitar.
  4. Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare eller liknande.
  5. Rulla till bullar (jag gjorde 20 st bullar)
  6. Stek falafeln gyllenbruna på relativt svag värme.

Servera falafeln gärna tillsammans med lite frästa grönsaker, exempelvis paprika, haricots verts och rödlök samt en uppvispad kräm på sojagrädde, vitlöksklyfta och lite pressad citron och salt.

Smaklig måltid!

hjalp-veganer-pa-middag-mat-for-vardag-och-fest

Hjälp! Veganer på middag – Mat för vardag och fest

Boken ”Hjälp! Veganer på middag” av Linda Andersson Hafner hos Adlibris

Sugen på fler recept?

Kolla in min Sötpotatissoppa på kokosmjölk

.