Falafel – Vegan och glutenfritt

No tags Direktlänk 6

I detta recept serveras Falafel tillsammans med frästa grönsaker och en vitlökskräm.
Vegan och glutenfritt.

Recept på Falafel – Vegan och glutenfritt serverat med frästa grönsaker och vitlökskräm

portionerCa 20 st stora falafel (4 portioner)

Ingredienser:

380 g ekologiska färdigkokta kikärtor (230 g avrunnen)
1 medelstor sötpotatis eko
1 dl mandelmjöl eko
1 msk fiberhusk eko
1 vitlöksklyfta eko
0,5 gul lök eller silverlök eko
1 chiaägg (0,5 dl kokosgrädde och 1 msk chiafrön)
1 kruka ekologisk koriander
0,5-1 tsk himalaya salt eko
1 krm svartpeppar eko
1 tsk spiskummin eko
1 tsk kardemumma eko

Till stekning:
2-3 msk rapsolja eko

Gör såhär:

  1. Chiaägget: Blanda ihop kokosgrädden med chiafröna och låt stå och svälla i 10 min.
  2. Skölj kikärtorna och grönsaker.
  3. Skala och dela upp lök, sötpotatis, koriander och vitlök i mindre bitar.
  4. Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare eller liknande.
  5. Rulla till bullar (jag gjorde 20 st bullar)
  6. Stek falafeln gyllenbruna på relativt svag värme.

Servera falafeln gärna tillsammans med lite frästa grönsaker, exempelvis paprika, haricots verts och rödlök samt en uppvispad kräm på sojagrädde, vitlöksklyfta och lite pressad citron och salt.

Smaklig måltid!
 

Bilder på Falafel – Vegan och glutenfritt

falafel vegan glutenfri
Healthcreators Falafel - Vegan och glutenfritt
 

Receptet finns även med i min kokbok ”Skapa din hälsa”

Boken ”Skapa din hälsa” finns just nu på rea när man beställer direkt från mig:
Läs mer om boken och beställ här

skapa din hälsa yvonne hedberg

.