Fluorfri tandkräm – det fungerar för mig

Jag var hos tandläkaren idag och efter över ett halvårs användning av fluorfri tandkräm, både köpt (Kingfisher – fluorfri aloevera tea tree mint) och hemmagjord tandkräm så hade jag inga hål i tänderna. Jag borstar tänderna 2 ggr om dagen med lätta rörelser och en mjuk tandborste som tandvården lär ut och använder tandtråd (flossers) 1 gång om dagen.

Jag vill tillägga att jag äter mat utan vitt (raffinerat) socker (det kan hända att jag ätit vitt socker några få gånger under denna period) men i det stora hela äter jag mer ren mat och när jag äter sött blir det i form av dadlar, frukt och bär. Ibland även lite agavesirap, yaconsirap eller kokossocker som ibland finns med i mina egna kakrecept.

Äter gör jag ca 4-5 ggr om dagen, dvs frukost, lunch, (mellanmål ibland), middag och ibland en bit mörk choklad på kvällen ;))

Obs! Tänk dock på att tandvården fortfarande rekommenderar fluor så jag kan inte garantera att detta fungerar för alla.
 

Den tandkräm jag använt mest på sista tiden är Kingfisher – fluorfri aloevera tea tree mint

Kingfisher – fluorfri aloevera tea tree mint är en krämig tandkräm med en frisk smak av aloe vera, tea tree och mint. Den är vegansk samt fri från färg-, arom- och konserveringsmedel.

  • Tandkräm med en frisk smak av aloe vera, tea tree och mint
  • Med ett naturligt innehåll
  • Fri från färg-, arom- och konserveringsmedel
  • Innehåller inga sötningsmedel
  • Ej djurtestade
  • Innehåller inga råvaror från animaliska källor
  • Inga genmodifierade ämnen har använts i tandkrämen
  • Godkänd av British Dental Health Foundation
  • Flourfri

Bilder på Kingfisher – fluorfri aloevera tea tree mint

kingfisher fluorfri aloevera mint
kingfisher fluorfri aloevera mint
Kingfisher – fluorfri aloevera tea tree mint
 

Hemmagjord tandkräm

Du kanske även är nyfiken på hur man kan blanda ihop sin egen tandkräm? Kolla då in detta enkla recept:
Hemmagjord tandkräm

hemmagjord tandkram fluorfri

.