Foto på formfranska vegan glutenfri.
Vegan matbröd

Formfranska med äpple och solroskärnor – glutenfri

En god glutenfri formfranska på bland annat durramjöl, mandelmjöl och solroskärnor. Brödet blir extra saftigt med hjälp av rivet äpple.

Låt brödet svalna ordentligt innan det skivas upp. Brödet går bra att frysa in i skivor och ta fram och äta när det är dags.

Brödet är även gott att rosta lite lätt, eller varför inte göra kantarelltoast, se bild längre ner.

Kantarelltoast – instruktioner
Stek kantarellerna i olivolja och krydda med salt, svartpeppar och en liten skvätt tamari (glutenfri soja). Stek även med brödskivorna i spadet. Placera svampen på brödet och toppa gärna med en persiljekvist.

Hoppas det ska smaka! 😀

Follow my blog with Bloglovin

Recept på formfranska med äpple och solroskärnor

 

Formfranska med äpple och solroskärnor

Saftig och god formfranska som även är god att rosta lite lätt.
Portioner 1 LIMPA
Författare Yvonne Hedberg

Ingredienser

Torra ingredienser

Övriga ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  • Rör ihop vatten, rivet äpple, agavesirap, äppelcidervinäger och olivolja i en annan bunke.
  • Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget till vätskan och rör snabbt ihop till en smet med en slev.
  • Låt smeten svälla i ca 20 minuter.
  • Placera ut i en brödform med bakplåtspapper.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter.
  • Låt svalna ordentligt under bakduk innan brödet skivas upp.

Fler bilder på formfranska med äpple och solroskärnor

Foto på formfranska vegan glutenfri.
Formfranska med äpple och solroskärnor.
Formfranska – torra ingredienser.
Rivet äpple gör brödet mer saftigt.
Formfranska – torra och övriga ingredienser.
Foto på formfranska deg glutenfri.
Formfranska – degen.
Kantarelltoast på formfranska – glutenfri, vegan, eat clean. Se instruktioner längre upp i texten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *