Fylld butternutspumpa med trattkantareller, fetaost och curry

No tags Direktlänk 2

Nu när Halloween-helgen är över och många av oss säkerligen har gröpt ur endel pumpor; låt inte innehållet gå till spillo.

Skandinaviskt odlad butternutspumpa är ett mycket bra miljöval såhär under hösten och vintern.

Denna kombination av smaker blir väldigt bra tillsammans!

Recept på fylld butternutspumpa

portioner2 portioner

Ingredienser:

1 stor butternutspumpa
1 tsk ekologisk olivolja
Himalayasalt ekologiskt
Svartpeppar ekologisk

Fyllning:

2 dl egenplockade trattkantareller
150 gram ekologisk fetaost
1 ekologisk gul lök
2 st ekologiska vitlöksklyftor
1 msk ekologisk gul curry
1 msk ekologisk honung
1 dl gröna soyabönor
1 msk ekologisk olivolja
Himalayasalt ekologiskt
Svartpeppar ekologisk

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela pumporna i halvor på längden, gröp ur kärnorna och pensla halvorna med olivolja.
  3. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsform. Rosta i ugnen i ca 20 minuter, tills pumpaköttet mjuknat lite.
  4. Fräs upp den hackade löken och trattkantarellerna på svag värme i lite olja. Krydda med curry, honung, salt och peppar .
  5. Ta bort från plattan och blanda i en bunke tillsammans med soyabönor och smulad fetaost.
  6. Ta ut pumporna ur ugnen, låt svalna lite innan urgröpning. (Gröp ur så mycket av köttet som går utan att förstöra halvorna). Skiva sedan köttet som små tärningar och vänd ner dessa i svampblandningen. Smaka av med eventuellt mer kryddning. Fördela sedan blandningen i skalen.
  7. Ställ in i ugnen ytterligare 5-10 minuter.
  8. Ringla över lite mer olivolja och honung och servera genast med en god sallad.

Smaklig måltid!

Innehåller ca 500 Kcal per portion varav 27% kolhydrater, 16% protein och 57% fett.

Salt Himalaya hittar du hos Bodystore

HimalayasaltSalt Himalaya från Urtekram är himalayasalt som är oraffinerat och naturligt kristallsalt med kolloida mineraler och spårämnen som ger saltet en vacker rosa ton.

  • Ekologiskt himalayasalt
  • Oraffinerat och naturligt
  • Med kolloida mineraler och spårämnen som ger saltet en fin rosa ton
  • Kommer från saltgruvor i Karakoram- och Kashmirregionen i Himalaya
  • Saltet bryts från bergsväggen för att sedan krossas och siktas

Här kan du beställa ekologiskt himalaya salt hos Bodystore

.