Glutenfritt havreknäcke
Vegan matbröd

Glutenfritt havreknäcke

Riktigt gott glutenfritt havreknäcke – enkelt att baka! Låt gärna stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.

Recept på glutenfritt havreknäcke

Ingredienser

portioner 1 plåt

Ingredienser

2 dl glutenfria havregryn eko0,5 dl hela linfrön eko eller chiafrön eko0,5 dl solroskärnor eko0,5 dl sesamfrön eko
1 msk fiberhusk 0,5 tsk himalayasalt0,5 dl rapsolja eko
2 dl vatten

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. (Obs! Man kan även grädda på 150 grader och sedan eftergrädda på 50 grader)
  2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
  3. Rör om till en geléliknande deg.
  4. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Placera ut degen på bakplåtspappret.
  6. Lägg ut ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen.
  7. Platta ut degen lite med händerna eller liknande.
  8. Kavla sedan ut degen mellan 2 bakplåtspapper.
  9. Dra bort det översta bakplåtspappret.
  10. Skär i valfritt stora rutmönster med en degskärare eller en vass kniv.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-50 minuter.
  12. Låt svalna.
  13. Bryt sedan till bitar.
  14. Låt gärna stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.
  15. Förvara i en glasburk med lock.

Servera gärna havreknäcket med lite hemmagjord cashewost.

 

Bilder på glutenfritt havreknäcke

glutenfritt havreknäcke

glutenfritt havreknäcke i glasburk

glutenfritt havreknäcke

Bodystore.com – din hälsokostbutik på nätet

Sugen på en god vegansk ”cheesecake”?

Mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan – även med tips på alternativ istället för nötter
Mango- och choklad cheesecake - rawfood och vegan

Jordgubbstårta -eatclean, nötfri, äggfri, mjölkfri, glutenfri, sockerfri – vegan

Jordgubbstårta -eatclean, nötfri, äggfri, mjölkfri, glutenfri, sockerfri – vegan