Grillade grönsaker i yaconmarinad – vegan

Grillat är godast brukar man ju säga och finns det något fräschare än att grilla grönsaker?

Denna somriga marinad med smak av yaconsirap, vitlök och en touch ingefära gifter sig bra tillsammans med grönsakerna i receptet.

Ska man grilla mycket går det utmärkt att dubblera marinaden rakt av.

Servera gärna ihop med en hemmagjord hummus eller en underbart god ugnsrostad sötpotatissallad – RECEPT på denna ljuvliga sötpotatissallad kommer inom kort.
 

Recept på Grillade grönsaker i yaconmarinad – vegan

Ingredienser marinad

1 dl olivolja eko
1 tsk äppelcidervinäger eko
1 msk yaconsirap eko
1 pressad vitlök eko
0,5 tsk ingefära eko
0,5 tsk salt eko
(några droppar saft från en färsk citron)

Grönsaker att grilla

champinjoner eko
röd paprika eko
rödlök eko
aubergine eko
äpple eko

 
Just nu är det REA på mina kokböcker

skapa din hälsa fika eatclean vegan sommarrea bokrea
 

Viktigt vid upphettning av mat: Grilla och stek gärna maten ibland men ångkoka, koka och ugnsbaka oftare. Laga även maten på lägre temperaturer.

Gör såhär:

  1. Pressa vitlöken och blanda ihop med alla ingredienser till marinaden.
  2. Skiva upp grönsakerna i lagom stora grillbitar.
  3. Häll över marinaden i en påse eller liknande och lägg även i grönsakerna.
  4. Knyt påsen och blanda runt med händerna utanpå så att det fördelar sig väl.
  5. Ställ in i kylen och låt stå i några timmar – gärna över natten.
  6. Trä grönsaksbitarna på grillspett och grilla. Marinaden som blir över kan penslas på några gånger medans man grillar.

Servera gärna de grillade grönsakerna ihop med en hemmagjord hummus med gurkmeja eller en härligt ljuvligt god ugnsrostad sötpotatissallad – recept kommer snart!

Hoppas det ska smaka!

 

Bilder på grillade grönsaker i yaconmarinad – vegan

grillade grönsaker i yaconmarinad vegan

grillade grönsaker i yaconmarinad vegan
Grillade grönsaker i yaconmarinad – här serverat med hemmagjord hummus med en gnutta gurkmeja toppat med pumpakärnor, bladspenat och rädisor.

.