Grönkåls- och avokadosoppa med kokt ägg – lowcarb

Vill här tipsa om en enkel och snabblagad soppa. Grönkåls- och avokadosoppa med kokt ägg – lowcarb. 🙂

Grönkål, även kallad bladkål eller kruskål, är en variant av arten kål med mörkt gröna eller blågröna, krusiga blad på utdragna stänglar. Grönkål är rena supermaten och innehåller massor av nyttigheter som järn, C-vitamin, A-vitamin och lutein.

Recept på Grönkåls- och avokadosoppa med kokt ägg

portioner2 portioner

Ingredienser

200 g grönkål eko
4 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning eko
0,5 avokado eko
1 dl grädde eko
Salt
Peppar

Gör såhär:

  1. Hacka grönkålen om den är färsk.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning.
  3. Lägg i grönkålen och låt småputtra i ca 3 minuter.
  4. Häll i grädden och småputtra någon minut till.
  5. Ta av från plattan och mixa allt med en stavmixer eller matberedare.
  6. Mixa även med den halva avokadon.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Soppan innehåller ca 248 kcal per portion varav 5g kolhydrater, 23g fett och 5g protein.




Matdagboken.se – när du vill veta vad du äter.

Servera soppan med kokt ägg och en bit kesobröd

Kesobröd på kokosmjöl och mandelmjöl med solrosfrön och chiafrön LCHF

2 kommentarer
  • theVeganista.se
    april 8, 2016

    Åh vad smart med grönkål istället för spenat! Ser supergott ut! Detta måste jag testa! 🙂 Ha en fin helg! :*

  • healthcreator
    april 8, 2016

    Ja det blev lite mer tuggmotstånd, jättegott! och så nyttigt såklart! 🙂 Ha en jättefin helg du med! :*