Grönsaksragu zucchini

No tags Direktlänk 2

En riktigt god vegansk grönsaksragu som är lätt att laga.

Receptet på den veganska grönsaksragun med zucchini är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt (Obs! Mathavre kan innehålla spår av gluten), äggfritt, mjölkfritt, laktosfritt och nötfritt.

Recept på vegansk grönsaksragu med zucchini

4 portioner

Ingredienser

0,5 purjolök eko
1 zucchini eko
1 röd paprika eko
1 morot eko
2 vitlöksklyftor eko
400 g kokosmjölk eko
1 msk äppelcidervinäger eko
0,5 msk veggiebuljong eko (motsvarande 0,5 grönsaksbuljongtärning)
1 msk olivolja eko
svartpeppar eko
salt eko

Tillbehör

4 portioner mathavre eko eller durrakorn eko (Obs! Mathavre kan innehålla spår av andra sädesslag och således innehålla spår av gluten!)

Gör såhär:

Skölj och grovhacka purjolöken. Skölj och tärna zucchini och paprika. Tärna moroten och skala och grovhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs alla grönsaker någon minut under omrörning. Tillsätt äppelcidervinäger och fräs hastigt i ca 10 sekunder. Häll i kokosmjölken och krydda med buljong. Smaka av med salt och peppar och låt ragun småputtra 10–15 minuter under lock.

Tillbehör: Koka durrakornen eller mathavren enligt anvisningarna på förpackningen.

Blanda ihop ragun med durrakornen eller mathavren och toppa gärna med lite uppskivad purjolöksblast och pumpakärnor. Servera rätten med en bladsallad.

Smaklig måltid! 🙂

Bild på vegansk grönsaksragu med durrakorn

Foto på vegansk grönsaksragu med durrakorn serverat i ett hjärtformat vitt fat

.