Ett tips på lättlagade grötscones med aprikos – glutenfria, mjölkfria och vegan. Ät dem som de är eller med något gott pålägg. Se tips på pålägg efter receptet.
Recept på grötscones med aprikos – glutenfria, mjölkfria och vegan
9 små scones
Ingredienser
2 portioner kokt glutenfri havregrynsgröt eko
4 dl mandelmjöl eko
1 dl teffkorn eko
1 dl handkrossade valnötter eko
0,5 tsk salt eko
1 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
2 msk solrosfrön eko
1 msk olivolja eko
ca 5 st torkade aprikoser eko soft (35 g), jag använde Icas “i love eco”)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp 2 portioner havregrynsgröt enligt beskrivning på förpackningen.
- Låt gröten svalna lite.
- Skär upp aprikoserna i mindre bitar och krossa valnötterna.
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bakskål och tillsätt sedan gröten.
- Rör runt till en jämn deg och blanda även i aprikoserna och olivoljan.
- Forma till 9 stycken scones och placera ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Låt svalna lite
Ät dem som de är eller med ett gott veganskt pålägg som exempelvis avokadosmör eller sojasmör.