Havrebollar med vaniljsmak – påsktuppar

Mitt femte tips på nyttigare godis i påsk är havrebollar med vaniljsmak – Påsktuppar som jag kallar dem nu vid påsk.

Havrebollarna dekorerades idag med gojibär som tuppkam och fötter och och med en delad mandel som näbb. Och vips så hade vi gjort oss en Påsktupp 😉

Recept på Havrebollar med vaniljmak – Påsktuppar

portioner10 stora eller 20 små havrebollar

Innehåll

100 gram svenskt smör eko
1/2 msk vaniljpulver eko
7 st dadlar urkärnade eko
4 dl havregryn eko
1 msk vatten

Topping

3 msk kokosflingor eko

Gör såhär:

  1. Mixa alla ingredienserna utom toppingen i en matberedare.
  2. Forma sedan till 10 större eller 20 mindre bollar.
  3. Rulla bollarna i kokosflingor. Dekorera bollarna mer om ni vill. Jag gjorde under påsken en tuppkam i form av 3 gojibär ovanpå huvudet och sedan två gojibär som fötter som sticker fram nedtill. Till näbb använde jag en delad mandel.
  4. Ställ in i kylen 20-30 minuter innan servering.

Havrebollarna utan dekoration innehåller ca 79 kcal per havreboll varav 8g kolhydrater, 5g fett och 1g protein räknat på 20 st bollar.

Ekologiskt vaniljpulver och många andra ekologiska livsmedel finns hos Bodystore.com

Vaniljpulver ekologiskt

Ekologiskt vaniljpulver

Havre innehåller mycket tiamin och järn, är rikt på kostfiber och en källa till proteiner.

Påsktupp havreboll vanilj

havrebollar
 

Sugen på fler recept på nyttigare godis?

Chiagodis

chiagodis

.