Havrekakor med fikon – glutenfritt och laktosfritt

Det bakas idag inför att jag snart fyller år. Idag testar jag ett recept från min utbildning till Hälsokock konsult som jag har gjort om en aning. Havrekakor med fikon – glutenfritt och laktosfritt. Istället för dadlar testar jag fikon. Det går dock lika bra med samma mängd dadlar.

Vill ni ha tips på många bra recept på smartare sötsaker så kan jag rekommendera denna bok hos Adlibris: Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk av Ulrika Hoffer. Ulrika var kursledare under min utbildning till Hälsokock konsult.

Recept på Havrekakor med fikon – glutenfritt och laktosfritt

Ingredienser

portioner12 kakor

1 dl mandelmjöl eko
1 dl havregryn eko
0,5 dl kokosflarn eko
2 msk kokosolja eko
2 dl fikon eko eller dadlar eko (kärnfria)
1 tsk vaniljpulver eko
1 ägg eko

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa alla ingredienser i en matberedare.
  3. Rulla till 12 bollar och platta sedan ut dem.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter.

Havrekakorna innehåller ca 112 kcal per kaka varav 11g kolhydrater, 6g fett och 2g protein.

Fikon är väldigt lättsmälta och näringsämnena upptas väldigt snabbt. De är även bra för att skydda magen. De innehåller mycket antioxidanter, vitaminer och mineraler för att enkelt motverka skadliga bakterier och mikroorganismer. Källa: stegforhalsa.se

Bilder på Havrekakor med fikon – glutenfritt och laktosfritt

havrekakor glutenfri laktosfri

Tips – Recept på smartare sötsaker i bokform

Vill ni ha tips på många bra recept på smartare sötsaker så kan jag rekommendera denna bok hos Adlibris: Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk av Ulrika Hoffer. Ulrika var kursledare under min utbildning till Hälsokock konsult.
Smarta sötsaker Ulrika Hoffer

Sugen på fler glutenfria recept?

Kanelbullar med hasselnöt lchf
Kanelbullar med hasselnöt LCHF

.