Healthcreators mustiga bönbröd med russin, frön och nötter

No tags Direktlänk 6

Detta mustiga bönbröd kändes perfekt att avnjuta efter att precis kört en halvtimmes intervallträning ute i det vackra höstvädret. Receptet är både Paleo och LCHF. Fritt från mejeriprodukter och vetemjöl. Kanske baka dessa istället för scones imorgon bitti, de går relativt snabbt att slänga ihop, bara man har alla ingredienser hemma.

Recept på Healthcreators mustiga bönbröd

portioner12 frallor

Ingredienser:

4 ekologiska ägg från frigående höns utomhus
230 g avrunnen Zetas ekologiska blandade bönor eller liknande (kidneybönor, stora vita bönor och kikärtor)
1 dl ekologisk rapsolja

Torra ingredienser:

0,5 dl ekologisk kokosmjöl
1 dl ekologisk hasselnötsmjöl
2 msk ekologiskt fiberhusk
3 tsk ekologiskt bakpulver
3 msk ekologiska pumpakärnor
4 msk ekologiska russin
1 näve ekologiska valnötter (krossa i handen till mindre bitar)
1 tsk ekologiskt Himalayasalt
1 msk chiafrön

Gör såhär:

1. Vispa äggen poröst i en bunke.
2. Skölj bönorna och mixa dem sedan i exempelvis en matberedare.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke för sig. (Utom Chiafröna som ska användas till topping)
4. Blanda äggen med rapsoljan samt de mixade bönorna och rör om med en trägaffel.
5. Blanda sedan i de torra ingredienserna och rör om till en jämn smet med en trägaffel.
6. Smörj formar med rapsolja. Klutta ut degen i 12 små formar.
7. Strö lite chiafrön ovanpå.
8. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

Förvara i frysen och ta fram och tina upp varje gång brödet ska ätas. Blir då som nybakt varje gång. 🙂

Innehåller ca 257 kcal per brödfralla varav 11g kolhydrater, 20g fett och 8g protein. Räknat på 12 brödbitar.

Trevlig helg!

Sugen på fler brödrecept?

Kesobröd på kokosmjöl och mandelmjöl med solrosfrön och chiafrön

Kesobröd på kokosmjöl och mandelmjöl med solrosfrön och chiafrön LCHF




Gå ner i vikt med LCHF och egen Matdagbok – Gå med från 0:- klicka här!

.