indonesisk gryta vegan glutenfri
Vegan maträtter

Indonesisk gryta med spännande smaker – vegansk och glutenfri

Dagens middagstips 11/1! 🙂

Prova gärna denna goda indonesiska gryta med spännande smaker. Grytan passar bra ihop med råris och en grön sallad och kan med fördel serveras både som vardagsmat eller vid lite festligare tillfällen.

Receptet på den indonesiska grytan med spännande smaker är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt, laktosfritt och nötfritt.

Recept på indonesisk gryta med spännande smaker – glutenfritt och veganskt

4 portioner

Ingredienser

400 g skogschampinjoner eko
1-2 msk olivolja eko
1 morot eko
1 gul lök eko
1 purjolök eko
1–1,5 tsk curry eko
1,5 dl vatten + 1 msk veggiebuljong eko (motsvarar 1 grönsaksbuljongtärning)
1,5 msk tamari (japansk soja)
0,5 msk äppelcidervinäger eko
0,5 tsk salt eko
1 vitlöksklyfta eko (pressad)
0,5 tsk paprikapulver eko
1 krm ingefärspulver eko
1 banan eko
1 äpple eko

Redning:
1 msk bovetemjöl
1 msk kokosolja eko

Gör såhär:

Skölj och skiva upp alla grönsakerna. Dela champinjonerna på mitten. Bryn champinjonerna lätt i olivoljan och lägg sedan åt sidan. Fräs grönsakerna utom purjon, med curry i pannan. Lägg sedan över de frästa grönsakerna i en gryta. Späd stekpannan med vatten och buljong. Häll skyn samt tamari och vinäger i grytan. Tillsätt kryddorna och den pressade vitlöken. Koka på svag värme under lock i ca 15 minuter. Lägg i purjon och de brynta champinjonerna efter halva koktiden. Skär bananen i skivor och äpplet i tärningar. Blanda med en gaffel ihop kokosolja och bovetemjöl till en pasta. Lägg den och frukten i grytan när koktiden är klar. Rör om och koka lätt i ytterligare 5 minuter.

Servera gärna ihop med råris och en god sallad.