Inlagd senapsaubergine (vegansk sill)

Inlagd senapsaubergine (vegansk sill även kallat svill) passar utmärkt att servera både under midsommar, jul och påsk. Påminner om traditionell sill men är helt fri från animalier.

Basen är gjord på aubergine, rödlök och gulbeta.

Rätten är helvegetarisk; mjölkfri, laktosfri, äggfri och även glutenfri.

Recept på inlagd senapsaubergine (vegansk sill även kallat svill)

Ingredienser

Inlagd aubergine

1 dl ättika (12%)
1,5 dl kokossocker eko
3 dl vatten
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
300 g aubergine eko
1 liten rödlök eko
1 gulbeta eko

Senapssås

0,5 dl senap eko (blanda gärna vanlig senap med en klick dijonsenap eko)
1 msk kokossocker eko
1 msk äppelcidervinäger eko
1 krm kanel eko
1 dl kallpressad rapsolja eko
1 kruka färsk dill eko
salt eko och svartpeppar eko

Just nu är det REA på mina kokböcker

Gör såhär:

  1. Inlagd aubergine: Blanda ättika, kokossocker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp.
  2. Dela auberginen på längden och skär i ca 0,5 cm tunna skivor.
  3. Skala och skiva rödlöken. Skiva gulbetan och skär sedan varje skiva i 4 delar.
  4. Lägg grönsakerna i lagen och koka upp igen.
  5. Låt svalna och dra i kylen över natten.

Steg 2

  1. Senapssåsen: Rör ihop senap, kanel, kokossocker och äppelcidervinäger. Vispa ner oljan i en stråle i senapsblandningen.
  2. Hacka dillen och blanda i såsen, smaka av med salt och peppar.
  3. Låt den inlagda auberginen rinna av och vänd ner i såsen.

Den inlagda senapsauberginen håller ca 1 vecka i kylskåp, förvara gärna i en glasburk med tätslutande lock.

Servera gärna ihop med färskpotatis och en fräsch grönsallad.

Bilder på inlagd senapsaubergine (vegansk sill)

senapsaubergine vegansk sill
inlagd senaps aubergine vegansk sill

Ugnsbakad sötpotatissallad med smak av dijon och äpple – vegan

Se recept på ugnsbakad sötpotatissallad med smak av dijon och äpple – vegan

Ugnsbakad sötpotatissallad med dijon och äpple

.