Italiensk Quornfärslimpa med tomatsås och bönpasta

No tags Direktlänk 0

Denna limpa har jag alltid älskat och för många år sen när jag åt rött kött så gjorde jag den av köttfärs och vanlig pasta. Jag har även provat att göra den på kycklingfärs några gånger och det blev också bra.

Idag serveras den som helt vegetarisk, glutenfri och laktosfri och tillsammans med bönpasta och receptet kommer här.

Recept på italiensk quornfärslimpa med tomatsås och bönpasta

portioner4 portioner

Ingredienser:

Quornfärslimpan:

1 msk ekologisk rapsolja att steka i
300 gram quornfärs
1 ekologisk gul lök
1-2 ekologisk vitlöksklyftor
0,5 dl ekologisk och laktosfri vispgrädde
1 tsk färsk hackad ekologisk oregano
0,5-1 tärning ekologisk grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 dl pofiber
2 ekologiska ägg från frigående höns utomhus
Fyllning:
1/2 – 1 dl ekologisk hackad persilja
0,5 dl ekologisk hackad sötmandel
100 gram mozzarella eller västerbottenost

Tomatsåsen:

500 gram krossade ekologiska tomater
2 msk ekologisk tomatpuré
1 ekologisk gul lök
1 -2 ekologiska vitlöksklyftor
1 msk ekologiskt smör
1-2 msk hackad färsk ekologisk oregano
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar

Tillbehör:

Ekologisk bönpasta

 

Köp ekologisk bönpasta hos Bodystore

Ekologisk bönpasta

Ekologisk bönpasta

Köp ekologisk bönpasta och mycket annat hos Bodystore genom denna länk

  • Bönpasta är ett proteinrikt och välsmakande pastasubstitut.
  • Bönor har en unik näringssammansättning och är rik på mättande protein och fibrer.
  • De kolhydrater som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär du håller dig mätt längre.
  • Inte nog med detta, bönor innehåller även mycket vitaminer och mineraler, ämnen som vi inte kan bilda i kroppen utan måste få i oss via kosten.

Köp ekologisk bönpasta och mycket annat hos Bodystore genom denna länk

Gör såhär:

Quornfärslimpan

  1. Stek hackad lök och vitlök i oljan. Stek några minuter tills den blir mjuk.
  2. Ha i quornfärsen och vänta tills den tinat och några minuter till så att den börjat stekas lite.
  3. Häll över quornfärsen och löken i en matberedare.
  4. Ha i grädde, buljong, oregano, peppar och salt och mixa allt så att det blir en fast smet.
  5. Häll tillbaka smeten i stekpannan och stek ytterligare några minuter.
  6. Vispa ihop ägg med pofiber och låt dra någon minut.
  7. Rör ihop äggblandningen med quornfärsblandningen och smaka av.
  8. Bred ut färsen på ett smörpapper. Färskakan blir ungefär 20*30 cm.
  9. Strö på den hackade persiljan och hackade sötmandeln. Fördela ut osten och täck hela ytan.
  10. Rulla samman färsen som en rulltårta med hjälp av en pannkaksspade. Lägg rullen på en smord ugnssäkert fat eller i en liten långpanna.
  11. Stek rullen i ca 20 minuter i ugnen på 175 grader.

Tomatsåsen:

  1. Skala och finhacka gul lök och vitlök.
  2. Fräs löken i smöret i några minuter. Löken ska inte bli brun, bara mjukna.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna och smaksätt med tomatpuré och kryddor.
  4. Låt såsen koka 15-20 minuter så att den blir lite simmig.

Servera med bönpasta och en spenat och tomatsallad.

Smaklig måltid!

Quornfärslimpan och tomatsåsen innehåller ca 376 kcal per portion varav 18% kolhydrater, 26% protein och 57% fett.

.