foto på jordgubbssylt och jordgubbssaft.
Vegan röror krämer och sylt

Jordgubbs- hallon och rabarber saft och sylt

Från resterna av denna jordgubbs- hallon och rabarbersaft kan man göra en god sylt.
Denna saft är gjord utan vitt raffinerat socker, som sötning används istället några dadlar och lite kokossocker.

Detta enkla recept går snabbt att koka ihop och sedan ska det bara svalna.

Godast blir det när det får stå till sig ett dygn.
Sylten håller i några dagar i kylskåp, saften längre.

Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Jordgubbs- hallon och rabarber saft och sylt

Portioner 1 burk och flaska
Författare Yvonne H

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar eko
  • 100 g hallon eko
  • 100 g rabarber eko
  • 80 g apelsin eko (1liten)
  • 4 st soltorkade dadlar eko
  • 1-2 msk kokossocker eko
  • 5 dl vatten
  • Sylten Resterna från den silade saften

Instruktioner

  • Skala apelsinen och snoppa jordgubbarna.
  • Se till att dadlarna är urkärnade och skär allt i mindre bitar.
  • Koka alla ingredienser i vattnet på svag värme i 10 minuter.
  • Sila med en fin sil eller syltduk.
  • Låt vätskan svalna och drick som saft.
  • Resterna mixas med en
    stavmixer så att det blir till en krämig sylt. God att ha exempelvis på bananpannkaka.
  • Förvara både saft och sylt i kylskåp.

Fler bilder på jordgubbs- hallon och rabarber saft- och sylt

Foto på hemmagjord jordgubbs- hallon och rabarber saft och sylt i ett.
Foto på hemmagjord jordgubbs-hallon och rabarber saft och sylt i ett.
Foto på hemmagjord jordgubbs-hallon och rabarber saft och sylt i ett.
Foto på hemmagjord jordgubbs-hallon och rabarber saft och sylt i ett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *