Juliga veganska vegobullar / bönbullar – glutenfria

Prova gärna dessa goda bönbullar / vegobullar till årets julbord. Passar bland annat bra ihop med en hemmagjord vegansk sås och potatis. En god grönkålssallad är också att föredra till julbordet! Ett tips är att fräsa upp uppskuren grönkål i lite olivolja på svag värme så blir den magisk. Krydda med lite vitlök, några droppar citron och lite flingsalt.

Receptet på vegobullarna / bönbullarna är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och laktosfritt.

Recept på juliga veganska vegobullar / bönbullar – glutenfria

Ingredienser

230 g avrunna svarta bönor eko
1 gul lök eko
1 polkabeta eko
1 tsk kryddpeppar (mald)
1 – 1,5 msk senap eko
1 tsk tamari eko
2 dl glutenfria havregryn eko
1 dl naturella mandlar eko
salt eko
olivolja eko till stekning

Gör såhär:

Skär upp löken och polkabetan i bitar. Mixa nötter, lök och de avrunna bönorna i en mixer. Tillsätt alla övriga ingredienser och mixa eller rör ihop allt till en smet. Låt degen svälla en stund och forma till små bollar och stek gyllene i olivolja.

Servera gärna på julbordet!

Bilder på juliga veganska vegobullar / bönbullar – glutenfria

vegobullar bönbullar jul glutenfria vegan

Vegobullarna är ett utmärkt val på julbordet!

JULREA på mina kokböcker ”Skapa din hälsa” och ”Fika eatclean vegan”

Just nu är det julrea på mina kokböcker

skapa din hälsa harmoni expo

.