Vegansk fika, dessert och godis

Glutenfria Kanelbullar Med Krämig Äppelröra Och Toscatopping – Vegan

Glutenfria kanelbulllar med krämig äppelröra och toscatopping ligger på ett fat.

Riktigt goda glutenfria kanelbullar med en krämig äppelröra och toscatopping. Istället för vitt socker används dadlar och lite agave- eller yaconsirap. Istället för vitt mjöl används här havregryn och rårismjöl. Smör byts ut till kokosolja och mjölk till kokosmjölk. Sen är det ungefär som vanligt.

Kanelbullens dag till ära bjuder jag idag på detta goda glutenfria recept på kanelbullar.

Glutenfria kanelbulllar med krämig äppelröra och toscatopping ligger på ett fat.

Recept på glutenfria kanelbullar med krämig äppelröra och toscatopping – vegan

Inga betyg än
Total tid 3 timmar
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 24 bullar

Ingredienser
  

  • 3 msk kallpressad kokosolja
  • 25 g jäst
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk yaconsirap eller agavesirap raw
  • 10 dl glutenfria havregryn
  • 2 dl soltorkade dadlar
  • 1 dl rårismjöl eller rismjöl
  • 1 msk fiberhusk

Fyllning

  • 1 dl kallpressad kokosolja
  • 1 dl soltorkade dadlar
  • 1-2 msk kanel
  • 1 st. urkärnat äpple

Toscatopping

  • 2 dl mandelspån
  • 2 msk yaconsirap eller agavesirap raw
  • 2 tsk krämig kokosmjölk

Instruktioner
 

  • Smält kokosoljan.
  • Tillsätt kokosmjölken och rör runt.
  • Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen (fingervarm).
  • Rör runt tills jästen är upplöst och blanda sedan i bikarbonat, salt,kardemumma och yacon- eller agavesirap.
  • Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa havregryn, dadlar och fiberhusktill ett mjöl och rör sedan ner i smeten. Blanda runt.
  • Tillsätt rismjölet lite i taget (spara lite till utbakningen). Knåda eller stöt degen för hand på slutet. Det gör inget om den är aningen degig.
  • Jäs under bakduk i 60 minuter.
  • Mixa ihop fyllningen till ett jämt mjukt smör under tiden degen jäser.
  • Dela upp degen i 2 delar. Strö ut lite rismjöl på bakbordet och kavla försiktigt ut degarna (ca 35×25 cm).
  • Bred ut fyllningen över degarna.
  • Rulla försiktigt ihop till rullar (degen kan vara lite kladdig så man får rulla försiktigt) och skär upp i bitar.
  • Lägg i bullformar.
  • Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  • Blanda ihop toscatoppingen och placera ut över bullarna med en lite gaffel.
  • Grädda bullarna längst ner i ugnen i ca 25 minuter på 175 grader. Låt svalna.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga glutenfria kanelbullar med äppelröra och toscatopping!

Detta recept finns även med i min kakbok Fika Eatclean Vegan

Boken ”Fika eatclean vegan” av Yvonne Hedberg innehåller lättlagade veganska eatclean fikarecept på godsaker fria från gluten, mjölk, smör, ägg och vitt socker. I boken finner du recept på hälsosamma och nyttiga godsaker för våra största högtider. Baka för jul, nyår, påsk och midsommar men även annars.

Alla recept är fria från gluten, smör, mjölk, ägg och vitt socker. Inga animaliska produkter ingår i recepten.

Kakboken fika eatclean vegan av Yvonne Hedberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...