Kantarellpaj med fetaost och broccoli – glutenfri och lowcarb

Man kan göra mycket gott med kantareller, bl.a. denna goda kantarellpaj med fetaost och broccoli – glutenfri och lowcarb. Pajen är dessutom låglaktos då den bara innehåller fetaost. Istället för grädde och smör har jag använt kokosmjölk och olivolja.

Tillsammans med en bra sammansatt sallad till blir detta en alldeles utmärkt måltid. Tips på sallad hittar du längre ner i receptet.

Kantarellpaj med fetaost och broccoli – glutenfri och lowcarb

Ingredienser

portioner 4 portioner

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl eko
0,5 dl sesamfrön eko
1 msk psylliumfröskal/fiberhusk eko
0,5-1 tsk salt eko
2 msk olivolja eko
1 ägg eko

Fyllning

Kantareller
75 gram fetaost eko
broccoli eko

Äggstanning

4 ägg eko
0,75 dl kokosmjölk eko
salt eko
svartpeppar eko
Eventuellt någon mer krydda efter smak

Tillbehör:

Servera gärna med en mixad sallad; exempelvis på lätt uppfräst grönkål i olivolja, vitlök och lite salt, lättkokta polkabetor, granatäpplekärnor och rostade pumpakärnor.

Gör såhär:

  1. Blanda ihop alla ingredienser för pajdegen till en deg.
  2. Tryck ut i en pajform och låt vila i kylskåp ca 30 min.
  3. Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
  4. Ta sedan ut skalet och höj värmen till 200 gr.
  5. Skölj och rensa kantarellerna.
  6. Skiva upp fetaosten i kuber och skölj och dela broccolin i mindre buketter.
  7. Bred ut fyllningen ovanpå skalet.
  8. Vispa ihop äggstanningen och häll den över pajen med fyllning.
  9. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter tills äggstanningen stelnat.

Smaklig måltid! 🙂

Pajen innehåller ca 555 kcal per portion varav 8 g kolhydrater, 49g fett och 21g protein.

Bilder på Kantarellpaj med fetaost och broccoli – glutenfri och lowcarb

kantarellpaj fetaost broccoli glutenfri lowcarb

grönkålssallad

Tillbehör

Mixad sallad på lätt uppfräst grönkål i olivolja, vitlök och lite salt, lättkokta polkabetor, granatäpplekärnor och rostade pumpakärnor.

Bodystore – din hälsokostbutik på nätet


Sugen på fler vegetariska recept?

Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp – vegetariskt och glutenfritt

Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp - vegetariskt och glutenfritt

1 kommentar
  • JB
    september 8, 2016

    Den här måste prövas vid tillfälle! Verkar vara helt i min smak ????????