Healthcreators kikärts makaronipudding med lax, spenat och pesto

No tags Direktlänk 3

Till vardags vill man ofta att matlagningen ska gå snabbt och enkelt. En halvtimme i ugnen är ändå överkomligt tycker jag när rätten går så snabbt att röra ihop. Här kommer mitt recept på makaronipudding på kikärtor och lax, en sk Kikärts makaronipudding.

Recept på Kikärts makaronipudding

portioner4 portioner

Ingredienser:

280-300 g varmrökt laxfilé
130 g ekologisk babyspenat
1 msk ekologiskt smör
4 dl torr ekologisk kikärtspasta
1 dl ekologiska gröna ärtor eller sockerärtor

Äggstanning:

3 ekologiska ägg från frigående höns utomhus
2 dl ekologisk laktosfri mellanmjölk
2-3 msk ekologisk pesto
Salt himalaya ekologiskt
Vitpeppar ekologisk

Topping:

1 dl Västerbottenost

Gör såhär:

  1. Koka kikärtsmakaronerna enligt anvisning på paketet eller någon minut kortare.
  2. Dela laxen i mindre bitar. Ta bort eventuella ben.
  3. Stek spenaten lite lätt med smöret.
  4. Varva de kokta kikärtsmakaronerna, laxbitarna, spenaten och ärtorna i en ugnsfast smord form. Börja och avsluta med makaronerna.
  5. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt, vitpeppar och pesto. Häll blandningen i formen.
  6. Strö över ost och grädda på 200 grader mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Smaklig måltid!

Innehåller ca 463 kcal per portion varav 21% kolhydrater, 30% protein och 50% fett. (Räknat på 280 g laxfilé och 2 msk pesto)



Jag går ner i vikt med Matdagboken.se – Gå med du också, klicka här!

.