Kikärtspasta med kyckling, kokos och grönsaks ragu – glutenfritt och laktosfritt

Jag har fått hem Mathem.se ekologiska matkasse för 5 st måltider (recepten är från Tasteline och är för 4 personer) Man beställer en färdig kasse med ekologiska matvaror och tillhörande recept där de flesta ingredienser ingår.

Väldigt smidigt om man har ont om tid och tycker det är jobbigt att fundera ut nya recept hela tiden.

Delar nu med mig av ytterligare ett recept från förra veckans kasse, nämligen ”Kikärtspasta med kyckling, kokos och grönsaks ragu – glutenfritt och laktosfritt”. Jag har bytt ut vanlig pasta mot kikärtspasta och krossade tomater mot kokosgrädde från originalreceptet. Anledningen till att jag bytte ut de krossade tomaterna var att jag använt upp dem till annat.

Recept på Kikärtspasta med kyckling, kokos och grönsaks ragu – glutenfritt och laktosfritt

portioner4 portioner

Ingredienser

Ragu

0,5 purjolök eko
1 zucchini eko
1 paprika eko
1 morot eko
2 vitlöksklyftor eko
1 burk/förpackning kokosmjölk eko
1 msk vit balsamvinäger eko
0,5 grönsaksbuljongtärning eko
Olivolja eko
Svartpeppar eko
Himalayasalt

Kyckling

330 gram kycklingfilé svensk
Olivolja eko
Svartpeppar eko
Himalayasalt

Tillbehör

2 dl torr Kikärtspasta eko

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och koka upp vattnet till pastan.
  2. Ragu: Skölj och grovhacka purjolöken. Skölj och tärna zucchini och paprika. Tärna moroten och skala och grovhacka vitlöken.
  3. Kyckling: Krydda kycklingfileérna med salt och peppar efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fileeérna gyllenbruna på båda sidor. Lyft över dem till en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  4. Ragu: Hetta upp olja i en kastrull eller gryta och fräs alla grönsaker någon minut under omrörning. Tillsätt balsamvinäger och fräs hastigt ca 10 sekunder. Häll i kokosmjölken och krydda med buljong. Smaka av med salt och peppar och låt ragun småputtra ca 10-15 minuter under lock.
  5. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Servering: Skiva kycklingen. Sila av pastan och blanda med ragun. Lägg upp på ett djupt fat och toppa med kycklingskivor. Servera gärna även med en bladsallad.

Innehåller ca 503 kcal per portion varav 40 g kolhydrater, 25 g fett och 27 g protein.

 

Här kan du beställa Mathem.se ekologiska matkasse för 5 st måltider

Kikärtor har följande positiva effekter på hälsan: de reglerar aptiten, är bra för tarmarna och blodsockret och innehåller en unik uppsättning antioxidanter som bland annat skyddar hjärtat, lungorna och nervsystemet.
Källa: Ovan citat är taget från http://www.nyttigt.eu/kikartor

 

Sugen på fler kyckling recept?

Senap-och rosmarin marinerad kyckling med hasselbackspotatis på sötpotatis

Senap-honung- och rosmarin marinerad kyckling med hasselbackspotatis på sötpotatis

Kikärtspasta med kyckling, kokos och grönsaks ragu – glutenfritt och laktosfritt

.