Kokos crêpes med räkor, spenat och curry – Paleo, LCHF, Glutenfria

Crêpes är så himla gott! Det är något jag gör alldeles för sällan. Men nu blev det alltså äntligen av.

Dessa kokos crêpes med räkor, spenat och curry är både paleo, lchf och glutenfria och passar både som lunch och middag. De är väldigt mättande!

Recept på Kokos crêpes med räkor, spenat och curry – Paleo, LCHF, Glutenfritt

portioner4 stora crêpes

Ingredienser:

Crêpes

6 st ägg eko
250 ml kokosgrädde (jag använde 1 paket av Garants)
2 msk fiberhusk
1 dl ekologiska solroskärnor
1/2 tsk himalaya salt
1 msk ekologisk kokosolja till stekning

Fyllning

4 dl färsk ekologisk spenat
1 dl kokosgrädde (jag använde Garants)
3 dl stora ekologiska ishavsräkor
2 tsk ekologisk curry
salt och peppar

Topping

2 dl riven västerbottenost

crepes_recept

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg, fiberhusk, kokosgrädde, solroskärnor och salt.
  3. Stek crêpes i kokosoljan på medelhög värme. Smeten blir rätt krämig så man får ta hjälp av stekspaden att bre ut den i pannan.
  4. Lägg sedan spenatbladen på crêpsen. Blanda ihop resten av fyllningen; kokosolja, räkor och curry. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick fyllning på varje crêpe och rulla ihop.
  5. Lägg i en ugnsfast smord form. Strö över ost och gratinera i ugnen i 10 minuter tills osten blivit gyllenbrun.

Servera med en god sallad.

Bon appétit! 🙂

Innehåller ca 515 kcal per crêpes varav 8 g kolhydrater, 37 g fett och 36 g protein.

Sugen på fler paleo recept?

Vegopizza-vegetarisk pizza – Paleo, LCHF och Glutenfritt

Vegopizza - Vegetarisk pizza - Paleo, LCHF och Glutenfritt

Ekologiska och glutenfria produkter för bakning och matlagning hos Bodystore


bodystore_eko
Ekologiska och glutenfria produkter för bakning och matlagning hos Bodystore
Hos Bodystore hittar du många ekologiska och glutenfria livsmedel.

Klicka här för att gå med i Matdagboken – Allt du behöver för en lyckad viktminskning!



0 kommentarer