Kycklinggryta med saffran, gurkmeja och krossade tomater

Då var det dags för en måltid från Mathem.se ekologiska matkasse för 5 st måltider igen. Dagens rätt är Kycklinggryta med saffran, gurkmeja och krossade tomater. 🙂 Originalreceptet är från Tasteline och är för 4 personer.

Under de senaste åren har modern forskning visat att gurkmeja kan vara ett av naturens mest kraftfulla ämnen med läkande effekt. Källa:sporthalsa.se

Kycklinggryta med saffran, gurkmeja och krossade tomater

portioner4 portioner

Ingredienser:

Kycklinggryta

1 gul lök eko
2 vitlöksklyftor eko
1 paprika eko
550 g strimlad kycklingfilé
Kokosolja eko att steka i
1 kuvert saffran
1 tsk gurkmeja eko
1 tsk malen ingefära eko
2 msk tomatpuré eko
1 msk balsamvinäger eko
1 förp krossade tomater eko
2 dl vatten
0,5 grönsaksbuljong eko
1 tsk honung eko
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Tillbehör

4 port råris eko
1 tsk gurkmeja eko
Haricots verts eko

Gör såhär:

  1. Tillbehör: Koka råris tillsammans med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kycklinggryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta och fräs lök och paprika tillsammans med strimlad kyckling, saffran, gurkmeja och ingefära ca 5 min under omrörning. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong och honung och låt grytan puttra 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillbehör: Värm haricots verts i en kastrull med vatten ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp dem i en skål.

Servera kycklingen med exempelvis råris, haricots verts och en god sallad.

Kycklinggrytan utan tillbehören innehåller ca 276 kcal per portion varav 15g kolhydrater, 10g fett och 32g protein.

 

Sugen på fler kycklingrecept?

Ugnsbakad kyckling med citron, vitlök och tamari – Glutenfritt och laktosfritt

Ugnsbakad kyckling med citron, vitlök och tamari - Glutenfritt och laktosfritt

.