Lax i ugn med fetaost och smak av färsk timjan och honung serveras med smör och vitlöksfräst brysselkål LCHF

No tags Direktlänk 3

Lax är både gott, nyttigt och mättande och serveras med fördel som en LCHF rätt både tillsammans med brysselkål, haricots verts och sparris eller varför inte med grillade grönsaker i ugn. Idag blev det tillsammans med smör, fetaost och vitlöksfräst brysselkål.

Recept på lax i ugn med fetaost och vitlöksfräst brysselkål LCHF

portioner4 portioner

Ingredienser:

4 st ekologiska laxfileér
100 gram ekologisk naturell färskost
75 gram ekologisk fetaost
1 tsk ekologisk honung
1/2 kruka färsk ekologisk timjan
Himalaya salt ekologiskt
Svartpeppar

Tillbehör:

1 paket Brysselkål (550 gram)
2 msk svenskt ekologiskt smör
Himalaya salt ekologiskt
2-4 klyftor ekologisk vitlök

Gör såhär:

  1. Mosa samman färskosten och fetaosten med en gaffel i en bunke och krydda med lite salt och peppar samt 1 tsk honung.
  2. Hacka timjan fint och blanda ner i smeten.
  3. Smöra en ugnssäker form och placera ut filéerna. Fördela sedan ut fetaoströran ovanpå filéerna.
  4. Grädda i mitten av ugnen mellan 15-20 minuter på 200 grader.
  5. Fräs brysselkålen i smör och pressad vitlök mellan 5-10 minuter. Rör om lite då och då. Krydda med lite salt.

Serveras gärna med en tomat och spenatsallad.

Ät och njut! 🙂

Innehåller ca 476 kcal per portion varav 13g kolhydrater, 35g fett och 33g protein.



Gå ner i vikt med LCHF och egen Matdagbok – Gå med från 0:- klicka här!

.