Laxpaket med apelsin, jordärtskocka och rosmarin

Våren är här och sommaren på ingång. Det är nu lite extra gott med fräscha fiskrätter och sallader. Detta laxpaket med bl.a. apelsin, jordärtskocka och rosmarin fungerar bra både att ugnsbaka och lägga på grillen.

Jordärtskocka är en riktig god, aromatisk och karaktärsfull knöl som släktar på solrosen. Knölarna är knotiga och ojämna. Råa har de en krispig textur. Jordärtskocka innehåller ämnet inulin som har en positiv inverkan på tarmfloran. Den innehåller inte stärkelse.

Recept på Laxpaket med apelsin, jordärtskocka och rosmarin

Ingredienser

portioner2 portioner

Laxpaket

2 st laxfiléer eko
0,5 st skivad apelsin eko
3 st medelstora jordärtskockor eko
2 klyftor vitlök eko
2 msk kallpressad olivolja eko
3 kvistar färsk rosmarin eko
1 bit färsk ingefära eko
Salt och peppar

Tillbehör

Gör exempelvis en fräsch sallad på mache, sockerärtor, solrosfrön, paranötter, resten av apelsinen i klyftor och kallpressad olivolja.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra laxfiléerna.
  3. Skiva jordärtskockorna i tunna skivor. Finhacka rosmarinen och ingefäran. Blanda sedan ihop med de skivade jordärtskockorna, pressad vitlök och olivolja till en röra.
  4. Skiva den halva apelsinen.
  5. Lägg ut 2 st folieark. Fördela filéerna på varsitt ark och toppa med röran. Lägg sedan på den skivade apelsinen.
  6. Vik ihop paketen så att de sluter.
  7. Ugnsbaka ca 25-35 minuter, eller lägg på grillen.

Salta eventuellt med lite flingsalt och servera med en sallad enligt ovan.

 

Laxpaketen innehåller ca 591 kcal per paket varav 33g kolhydrater, 33g fett och 38g protein.

Ekologiska och glutenfria livsmedel hos Bodystore.com

 

Bilder på Laxpaket med apelsin, jordärtskocka och rosmarin

Laxpaket med apelsin, jordärtskocka och rosmarin
Laxpaket med apelsin, jordärtskocka och rosmarin serveras med en machesallad

Sugen på fler fiskrätter?

Päron och ädelostsallad med valnötter serveras med ugnsbakad lax och oreganodressing

Päron och ädelostsallad med valnötter servers med ugnsbakad lax och oregano dressing

.