Foto på Linsgryta med tomat och ingefära - vegan
Vegan maträtter

Linsgryta med tomat och ingefära – vegan

Här kommer ett recept på en mycket god linsgryta där kryddblandningen ger en fantastisk smakupplevelse. Linsgrytan innehåller bland annat röda linser, tomat och ingefära.

Vad kan passa bättre än god och varm mat just nu, när det är så mörkt och regnigt ute. Tända några ljus och mysa inomhus är det bästa med november enligt mig.

Grytan innehåller även en del julkryddor som kryddnejlika, kanel och koriander vilket ju kan passa bra nu när det börjar närma sig jul. 🙂

Tips: Rör om i grytan då och då och se till att koka på svag värme så att inte kokosmjölken bränner fast.

Receptet är mjölkfritt, glutenfritt och veganskt.

Hoppas det ska smaka!

Follow my blog with Bloglovin

Recept på linsgryta med tomat och ingefära – vegan

Linsgryta med tomat och ingefära

En mycket god linsgryta där kryddblandningen ger en fantastisk smakupplevelse.
Portioner 4
Författare Yvonne Hedberg

Ingredienser

Instruktioner

  • Fräs lök, morötter, selleri och vitlök i oljan i några minuter.
  • Rör ner ingefära, koriander, spiskummin och kanel.
  • Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, buljong och vatten.
  • Låt det koka på svag värme under lock i ca 25 minuter. Rör om regelbundet.
  • Smaka av med salt, peppar, lime- eller citronjuice och valfria övriga kryddor.
  • Servera gärna med råriven blomkål eller kokt råris och en blandad sallad.