Lufttorkade äppelchips – rawfood

Nu när en av årets största godishelger är på ingång tänkte jag passa på att rekommendera några nyttigare alternativ till påskgodiset.

Här kommer mitt andra tips på enkelt nyttigare godis att göra hemma som går relativt snabbt och dessutom innehåller näring. Lufttorkade äppelchips – rawfood.

Recept på Lufttorkat äppelchips – rawfood

Innehåll

4 st svenska äpplen
5 dl vatten
0,25 dl salt

Gör såhär:

  1. Kärna ur och skiva äpplena fint med ett hål i mitten.
  2. Blanda ihop vatten och salt och doppa skivorna där i.
  3. Låt rinna av och häng upp på ett snöre uppfäst på lämplig plats. Se till så att luft kommer till runt om äppelringarna så att de torkar fint.
  4. Låt torka i ca 2-3 dygn.
  5. Förvara i tätsluten glasburk.

Om man vill snabba på processen så går det också att torka äpplena i ugnen men om du vill ha det rawfood, så undersök först vilket gradantal som gäller.

 

Äpplen, och framför allt äppelskalet, innehåller flavonoider, rikligt med C-vitamin och kalium och pektin som är bra för magen och tarmarna.

Äppelchips lufttorkat
Äppelchips lufttorkade äpplen
Äppelchips lufttorkade äpplen 4
 

Sugen på fler recept på nyttigare godis?

Chiagodis, paleo, rawfood, vegan och glutenfritt

chiagodis

Lufttorkade äppelchips – rawfood

.