Foto på lyxig pytt i panna med trattkantareller - vegan
Vegan maträtter

Lyxig pytt i panna med trattkantareller, kålrabbi och timjan – vegan

Denna lyxiga pytt i panna med trattkantareller, kålrabbi och timjan innehåller även godsaker som potatis, grönkål, havregrädde, tamari och jordärtskocka.

Toppa gärna rätten med färsk persilja och naturella pistagenötter.

Hoppas det ska smaka!

Ingredienser

4 portioner

300 g haricotsverts eko
150 g jordärtskockor eko
200 g potatis eko
200 g kålrabbi eko
3 salladslökar eko (kan bytas ut till gul lök)
1 klyfta vitlök eko (pressad)
100 g trattkantareller
några kvistar grönkål eko
2 dl havregrädde eko
2 tsk tamari eko (glutenfri soja)
1 msk veggiebuljong eko
1 msk dijonsenap eko
2 tsk timjan eko
salt eko
svartpeppar eko

Till stekning
olivolja eko

Dekoration
1 kruka persilja eko
1 dl naturella pistagenötter eko

Gör såhär:
Skala och tärna kålrabbin, jordärtskockor och potatis. Skiva eller hacka löken och hacka upp blasten till dekoration. Separera bladen på grönkålen från stjälken och skiva sedan upp både blad och stjälk. Skär haricotsverts i lite mindre bitar, Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rotsakerna lätt tillsammans med löken, grönkålsstjälkar och timjan. Salta och peppra. Tillsätt alla övriga ingredienser, blanda runt. Låt småputtra tills det är mjukt men ändå lite al dente. Rör om då och då. Smaka av kryddningen.

Dekorera med persilja och pistagenötter och servera gärna med rårivna rödbetor.

Bilder på Lyxig pytt i panna med trattkantareller, kålrabbi och timjan – vegan

Foto på en vegansk lyxig pytt i panna med trattkantareller, kålrabbi och timjan
pytt i panna
Foto på en gryta med vegansk pytt i panna med trattkantareller.