Mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

En mycket god mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan gjord på bland annat nötter, kokosolja och banan. Obs! Tips på alternativ till nötter finns nu i receptet. Kakan är enkel att göra och förbereds gärna dagen innan den ska ätas.

Recept på mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

Ingredienser

portioner 1 tårta (ca 8-10 bitar)

Botten

3 dl valnötter eko (Går att byta ut mot solroskärnor eko Testa er fram med mängden men jag tror jag tog 2 dl, uppdaterar receptet nästa gång jag provar botten med solroskärnor.)
8 dadlar eko (1 dl) Jag använde Urtekrams soltorkade
1 nypa himalayasalt

Fyllning

3 dl blötlagda cashewnötter eko (Går att byta ut mot 1 paket sköljda sojabönor eko, jag använde Zetas 380 g (230 g avrunnet). I paket blev ca 3 dl. Jag misstänker att det går lika bra med exempelvis Cannellinibönor eko. Kakan blir då inte helt rawfood eftersom bönorna är kokta.
1 mogen banan eko
saft från en halv citron eko (ca 2 msk)
2,5 msk yacon sirap eko eller agavesirap raw eko
1,5 dl kokosolja eko

Smak mango – blandas med halva fyllningen

225 g mango eko i tärningar (tinad)
(Om man vill: en nypa gurkmeja eko för att få en lite gulare färg)

Smak choklad – blandas med resten av fyllningen

3 msk kakaopulver eko
1 tsk vaniljpulver eko
1 dl kokosmjölk (jag använde Garants krämiga)
1 msk yacon sirap eko eller agavesirap raw eko
1 nypa himalayasalt
 

Se receptfilm på Mango- och choklad cheesecake – eatclean vegan

Gör såhär:

  1. Blötlägg cachewnötterna minst 5 timmar alternativt skölj av bönorna.
  2. Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla ingredienserna till botten i exempelvis en matberedare.
  3. Placera plastfolie i en rund bakform (ca 20 cm) eller liknande och bred sedan ut degen till botten med en sked eller med händerna. Degen ska gå att klumpa med händerna.
  4. Skölj eller torka sedan ur matberedaren (den ska vara torr när du fortsätter). Mixa sedan ihop ingredienserna till fyllningen till en fin och slät massa.
  5. Dela upp fyllningen och blanda sedan hälften tillsammans med mango smaken.
  6. Häll mangofyllningen försiktigt över botten av kakan och jämna till med en slickepott eller liknande.
  7. Mixa sedan ihop choklad smaken tillsammans med resten av fyllningen och häll till sist på även det lagret försiktigt och jämna till.
  8. Låt kakan stå kylt minst 5 timmar innan servering. Kakan håller i ca 1 vecka i kylen och går även att frysa. Den blir extra god om den får stå i kylen 1-2 dagar.

Dekoration:
Dekorera gärna med lite kakaonibs eko eller riven mörk choklad, bitar av mango och varför inte med bladen från en gul ros.

 

Bilder på mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

Mango- och choklad cheesecake - rawfood och vegan

 

Sugen på fler rawfood bakelser?

Saffranskaka – rawfood och paleo
Saffranskaka - rawfood

Receptet på saffranskaka finns bland många andra recept även med i min kokbok ”Skapa din hälsa” av Yvonne Hedberg


Skapa din hälsa med renande och stärkande mat, motion och positiva tankar. Nu kan du köpa min kokbok ”Skapa din hälsa” online.

Länk till försäljningsställe:

Skapa din hälsa hos Vulkanmedia.se

Med boken ”Skapa din hälsa” vill jag inspirera till bättre hälsa och välmående ur flera olika aspekter, då det oftast inte bara är en sak som ger oss brist på hälsa. I denna bok tar jag förutom alla tips på hur man kan laga en näringstät och hälsosam kost, även upp tips på hur man kan arbeta med den universella ”attraktionslagen” eller ”lagen om attraktion” som den också kallas. Alla recept är fria från gluten, komjölk, smör, vitt socker och rött kött. Några av recepten innehåller låglaktos i form av getost.


Bodystore.com – din hälsokostbutik på nätet

.