Min kost – en mix av rawfood, paleo, lchf, vegetariskt, demivegetariskt och veganskt.

Bär, nötter, grönsaker, fisk, skaldjur, ägg, kokos, havre, bönor, frukt och frön är några ingredienser jag använder mig mycket av i min matlagning.  En mix av rawfood, paleo, lchf, vegetariskt, demivegetariskt och veganskt är de recept ni finner här.

Ekologiskt

Maten som jag lagar och delar med mig av här på bloggen ska innehålla mycket näring, och vara fri från onödiga tillsatser. Jag undviker gluten, raffinerat socker, rött kött och köper så mycket ekologiskt det bara går. Jag undviker även laktos men ibland är det svårt att hitta både laktosfritt och ekologiskt i ett och då händer det att jag väljer det ekologiska.

Jag köper så mycket som möjligt ekologiskt då jag vill äta så giftfritt som möjligt samt bidra till en bättre miljö. Jag tar även hänsyn till fair traid, närodlat, hur djuren behandlas osv.

Piggare utan vete och socker

Jag har märkt att jag mår bättre och blir mycket piggare av att undvika raffinerat socker och vetemjöl i min kost. Därför undviker jag detta för det mesta men om jag äter detta någon gång ibland så är det inte hela världen. Jag har inga allergier och tar seden dit jag kommer.

Det farliga med raffinerat vitt socker för min del är dock att jag genast blir sugen på mer, och därför har en tendens att överäta. Jag tror vissa människor är känsligare för detta än andra. Jag har alltid älskat att äta överhuvudtaget vilket ju i sig inte är någon nackdel.

Slut med frosseriet av kex och Marabou mjölkchoklad

Förut innan jag tog bort mjöl och vitt raffinerat socker ur kosten kunde jag om jag fick ett sug på socker gå och köpa ett paket kex eller 1 mjölkchokladkaka eller liknande och äta upp hela paketet eller kakan på 10 minuter. Idag bakar jag allt glutenfritt och med alternativ näringsrikare sötning som t.ex. dadlar, honung, fikon eller aprikos och då räcker det med att äta 1 muffins till fikat, jag behöver inte längre frossa. Ibland använder jag även kokossocker och agave som sötning och då i små mängder.

Ju mer jag rensar bort det vita raffinerade sockret så minskar suget.

.