morotsscones vegan eatclean glutenfri
Vegan frukost,  Vegan matbröd

Morotsscones – glutenfria eatclean vegan

Goda, nyttiga och lättlagade morotsscones som är glutenfria, eatclean och vegan.

Denna gång provade jag det ekologiska Vegan bredbart med märket ”Naturli” till och det är ett jättegott pålägg om man någon gång vill köpa färdigt. Det veganska pålägget finns i de flesta välsorterade matbutiker är ett växtbaserat alternativ till smör.

Morotsscones – glutenfria – eatclean – vegan

6 små scones

Ingredienser

200 g morötter eko (rivna eller mixade)
0,5 dl rårismjöl eller rismjöl eko1 dl mandelmjöl eko2 dl glutenfria havregryn eko1 tsk fiberhusk0,5 tsk salt eko1 tsk bikarbonat
2 msk olivolja eko
1 dl vatten

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv morötterna (eller mixa).
  3. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Blanda sedan ner morötterna.
  5. Häll i olivoljan och vattnet och rör runt och tryck ihop med en gaffel.
  6. Låt degen vila i 5 minuter.
  7. Forma degen till 6 bullar med händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja. Platta till bullarna en aning.
  8. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
  9. Servera gärna med spenat, paprika, avokado och/eller annat favorit växtbaserat pålägg.

Hoppas det ska smaka! 🙂
 

Bilder på morotsscones – glutenfria eatclean vegan

morotsscones vegan
morotsscones vegan
morotsscones vegan
morotsscones vegan
morotsscones vegan

 

Sugen på ett annat recept på veganskt glutenfritt eatclean bröd?

Rödbetsfrallor
rödbetsbröd glutenfri mjölkfri vegan