Morotsscones – glutenfria eatclean vegan

Goda, nyttiga och lättlagade morotsscones som är glutenfria, eatclean och vegan.

Jag misstänker att mandelmjölet lätt går att byta ut rakt av (då det är så liten mängd) om man inte tål nötter. Byt då ut till exempelvis bovetemjöl. Jag har dock inte hunnit prova detta ännu men kommer göra det framöver och då uppdaterar jag receptet. 🙂

Denna gång provade jag det ekologiska Vegan bredbart med märket ”Naturli” till och det är ett jättegott pålägg om man någon gång vill köpa färdigt. Det veganska pålägget finns i de flesta välsorterade matbutiker är ett växtbaserat alternativ till smör.

Morotsscones – glutenfria – eatclean – vegan

6 bullar

Ingredienser

200 g morötter eko (mixade eller rivna)

0,5 dl rårismjöl eller rismjöl eko

1 dl mandelmjöl eko

2 dl glutenfria havregryn eko

1 tsk fiberhusk

0,5 tsk salt eko

1 tsk bikarbonat

1,5 msk rapsolja

1 dl vatten

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa eller riv morötterna.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Blanda sedan ner morötterna.
  5. Häll i rapsoljan och vattnet och rör runt.
  6. Forma degen till 6 bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja.
  7. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.
  8. Servera gärna med spenat, paprika, avokado och/eller annat favorit växtbaserat pålägg.

Hoppas det ska smaka! 🙂

Bilder på morotsscones – glutenfria eatclean vegan

morotsscones vegan
morotsscones vegan
morotsscones vegan
morotsscones vegan
morotsscones vegan

 

Sugen på ett annat recept på veganskt glutenfritt eatclean bröd?

Rödbetsfrallor
rödbetsbröd glutenfri mjölkfri vegan

.