My crazy vegan salad – glutenfri och laktosfri

”My crazy vegan salad” slängde jag ihop på lite av det jag hade hemma. Proteiner från i huvudsak sojabönor, linser, avokado och sötpotatis och fetter från avokadosmör och olivolja. Kolhydrater från alla och fibrer från i stort sett alla ingredienser.

Övrig kryddning blev pressad vitlök, hackad chili och lite hemodlad persilja. Mums!

Recept på My crazy vegan salad – glutenfri och laktosfri

Ingredienser

portioner 1 portion

1,5 portion kokta gröna linser eko
1 dl kokta sojabönor eko
0,5 tärnad kokt sötpotatis eko
2 msk hemmagjort hårdare avokadosmör eko (Länk till receptet på avokadosmöret som ligger på min gästblogg hos Bodystore)
0,25 banan eko
macheblad eko
spenatblad eko
paprika eko
hackad chili eko
valnötter eko
olivolja eko
pressad vitlök eko
hemodlad persilja eko

 

Gör såhär:

Koka linser, sojabönor och sötpotatis. Tips! 1. Skär sötpotatisen i mindre bitar så går det fortare att koka. 2. Koka upp mycket linser på en gång och förvara i frysen tills de ska användas. Skölj grönsakerna. Skiva, hacka, tärna och pressa det som behövs. Blanda ihop allt till en vacker sallad. Istället för avokadosmöret kan du även bara skiva upp lite avokado som den är. Länk till receptet på avokadosmöret som ligger på min gästblogg hos Bodystore 🙂

Avokadon innehåller enkelomättat fett – samma fett som finns i olivolja. Enkelomättat fett ökar din hjärthälsa. Förutom bra fett är avokado rikt på fibrer som bidrar till en minskad hunger. Källa: kurera.se

 

Bodystore.com – din hälsokostbutik på nätet


Bilder på My crazy vegan salad – glutenfri och laktosfri

my crazy vegan salad - glutenfri och laktosfri

Sugen på fler vegan recept?

Sojafärssås – Vegan

Sojafärssås - vegan

.