Nötgranola – lowcarb, paleo, glutenfri och nästan rawfood

Denna nötgranola är superenkel att blanda ihop och jag gjorde min det sista jag gjorde igår kväll.

1-2 timmar (Jag körde 1 timme denna gång) på 50 grader längst ner i ugnen, sen är den klar. 🙂 Granolan är lowcarb, paleo, glutenfri och nästan rawfood. Har du en ugn som kör lägre temp så kan du få den till riktig rawfood, då max temperaturen för tillagning av rawfood är 42 grader. 🙂

Om man byter ut honungen till agavesirap blir den även vegan.

Mmm väldigt nöjd med resultatet denna gång! 🙂

Man kan såklart även byta ut nötterna till andra nötter om det är något man inte tål eller inte tycker om.

Nötgranola – lowcarb och paleo

Ingredienser

portioner Ca 12 små portioner

100 g valnötter eko
100 g mandlar eko
100 g paranötter eko
100 g hasselnötter eko
0,5 dl chiafrön eko
0,5 dl pumpafrön eko
0,5 dl solrosfrön eko
8-10 st dadlar eko
0,5 dl kokosflingor eko
1 dl kokosolja eko
1 tsk vaniljpulver eko
2 tsk kanel eko
1 tsk kardemumma eko
0,5 msk flytande honung eko (Byt ut till 1-2 tsk raw agavesirap för att få nötgranolan vegan och rawfood)

 

Ekologiska ingredienser till nötgranolan kan man hitta hos Bodystore.com

Du kan hitta ekologiska ingredienser till nötgranolan hos Bodystore.com – din hälsokostbutik på nätet

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 50 grader. Eller max 42 grader (maxtemp för rawfood) om det fungerar på din ugn.
  2. Blanda ihop alla nötter och fröer i en bunke.
  3. Kärna ur dadlarna (om det behövs).
  4. Skär dadlarna i mindre bitar och tillsätt även dem i blandningen.
  5. Krydda med vaniljpulver, kanel och kardemumma.
  6. Rör om blandningen ordentligt.
  7. Smörj en långpanna med lite kokosolja och häll över nötblandnigen i den.
  8. Klicka sedan ut kokosolja jämt över granolan.
  9. Häll till sist över den flytande honungen/agavesirapen jämt fördelat över granolan.
  10. Rosta i nedre delen av ugnen ca 1-2 timmar på 50 grader.
  11. Rör runt några gånger under tiden med en stekspade.
  12. Låt granolan svalna och förvara i en glasburk.

Innehåller ca 376 kcal per portion varav 12g kolhydrater, 34g fett och 8g protein.

Bild på Nötgranola – lowcarb, paleo och nästan rawfood

nötgranola lowcarb paleo rawfood
Bild ovan: Nötgranola serverat med en klick krämig kokosmjölk och jordgubbar.

Nötgranolan passar även bra att servera med en klick cashewyoghurt

Sugen på fler frukosrecept?

Bananscones – glutenfria, laktosfria, paleo och lowcarb

bananscones frukost

.