Nyårsdessert – Mandelmusslor med saffran- och hjortrongrädde – glutenfri eatclean vegan

Perfekt dessert till nyårsmiddagen eller varför inte till en lite festligare nyårsfika. Mandelmusslor med saffran- och hjortrongrädde blir inte så överdrivet söta i smaken. En fräsch avslutning på middagen och en fräsch inledning av det nya året helt enkelt. 🙂
 
Receptet finns bland många andra med i min nya kakbok Fika eatclean vegan
Receptet finns bland många andra med i min nya kakbok ”Fika eatclean vegan – för högtider och även annars” – just nu på mellandagsrea.
 
Ett riktigt gott och hälsosamt nytt år önskar jag er alla!
Kram/Yvonne
 
fika eatclean vegan skapa din hälsa yvonne hedberg
 
Läs mer och beställ här:
Mellandagsrea – Fika eatclean vegan” – för högtider och även annars
 
Även min kokbok ”Skapa din hälsa” finns på rea just nu.

 

Mandelmusslor med saffran- och hjortrongrädde – glutenfri, eatclean vegan

 

Ingredienser

3 dl mandelmjöl eko
1 dl rårismjöl eller rismjöl eko
1 tsk fiberhusk
1 tsk koksosocker eko
1 nypa salt eko
1 dl kallpressad kokosolja eko
3 msk yacon– eller agavesirap raw eko
1 msk vatten
kallpressad kokosolja eko till smörjning av formar
 

Saffran- och hjortrongrädde

2 dl hård krämig kokosgrädde utan tillsatser
1 dl hjortron eko
0,5 pkt saffran eko
 

Topping

hjortron eko
mynta eko
 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop mandelmjöl, råris- eller rismjöl, fiberhusk, kokossocker och salt.
  3. Tillsätt sedan kokosolja, yacon- eller agavesirap och vatten och blanda till en deg.
  4. Smörj formarna för mandelmusslorna med kokosolja.
  5. Tryck ut lite deg i varje form i ett jämnt lager även upp på kanterna.
  6. Ställ sedan mandelmusslorna på en bakplåt.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10–13 minuter tills de har fått en fin ljusbrun färg.
  8. Vänd ur mandelmusslorna ur formarna när de svalnat något men fortfarande är varma.

 

Saffran- och hjortrongrädde

  1. Mortla saffranet.
  2. Rör ihop hård kokosgrädde med saffran och hjortron till ett fint mos.
  3. Låt stå i kylen en stund för att stelna till igen (ca 30 minuter).
  4. Klicka ut grädden jämt fördelat på mandelmusslorna och toppa med ett hjortron och en kvist mynta.

 

Bild på mandelmusslor med saffran- och hjortrongrädde – glutenfri, eatclean och vegan

mandelmusslor saffran hjortrongrädde eatclean vegan glutenfri
 

.