Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp – vegetariskt och glutenfritt

Jag har fått hem Mathem.se ekologiska matkasse för 5 st måltider (recepten är från Tasteline och är för 4 personer) Man beställer en färdig kasse med ekologiska matvaror och tillhörande recept där de flesta ingredienser ingår.

Väldigt smidigt om man har ont om tid och tycker det är jobbigt att fundera ut nya recept hela tiden.

Delar nu med mig av ytterligare ett recept från förra veckans kasse, nämligen ”Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp – vegetariskt och glutenfritt”. Jag har bytt ut bulgur mot quinoa och mjöl mot pofiber från originalreceptet. De vispade äggen som blev över efter paneringen stekte jag bara upp och lade på auberginerna.

Detta kan vara en perfekt rätt att laga tillsammans då det är många små moment som man kan dela upp.

Recept på Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp – vegetariskt och glutenfritt

portioner4 portioner

Ingredienser

Aubergine

100 g riven Västerbottenost
1 dl pofiber
2 aubergine eko
Himalayasalt
Svartpeppar eko
Smör och olivolja eko

Quinoasallad

2 stora svenska morötter eko
1 rödlök eko
1 vitlöksklyfta eko
1 kruka persilja eko
1 ask ruccola svensk eko
1 dl torr quinoa eko
1 msk vit balsamvinäger eko
1 msk olivolja eko
Himalayasalt
Svartpeppar eko

Dipp

2 dl creme frachie/kokosmjölk/grädde eko
1 msk tomatpuré eko
1 tsk sambal oelek
1 tsk svensk honung eko
Himalayasalt
Svartpeppar eko

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Quinoasallad: Skala och tärna morötter och lök. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg över allting i en ugnsfast form och tillsätt 1 msk olivolja och salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  3. Skölj och grovhacka persiljan, skölj ruccolan. Lägg över i en skål och ställ åt sidan så länge.
  4. Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
  5. Dipp: Blanda creme frachie/kokosmjölk/grädde, tomatpuré, sambal oelek och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
  6. Aubergine: Lägg den rivna osten på en tallrik. Häll pofiber på en annan tallrik och vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik.
  7. Skölj och skär auberginerna i 0,5 cm tjocka skivor på längden. Använd dig av ca 8 skivor och ta bort ändarna. Salta och peppra varje skiva och vänd först i pofiber, sedan i ägg och sist i osten. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på medelhög värme ca 1 minut på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara eventuellt i ugnen till servering.
  8. Quinoasallad: Blanda de rostade morötterna och löken med den kokta quinoan, persilja och ruccolasalladen. Tillsätt olivolja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och blanda om ordentligt. Servera med ostpanerad aubergine och dipp.

Här kan du beställa Mathem.se ekologiska matkasse för 5 st måltider

Innehåller ca 523 kcal per portion varav 37g kolhydrater, 33g fett och 21g protein.

Aubergine innehåller bland annat beta-karoten, selen, fosfor, kalcium, kalium och magnesium. Aubergine är rik på antioxidanter.
Källa: Ovan citat är taget från matvett.se

 

Fler bilder på Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp – vegetariskt och glutenfritt

Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp - vegetariskt och glutenfritt 4

Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp - vegetariskt och glutenfritt 3

 

Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp - vegetariskt och glutenfritt 5

Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp - vegetariskt och glutenfritt 2

Sugen på fler vegetariska recept?

Vegetariska köttbullar/vegobullar med blomkåk, broccoli, lingon och brunsås – LCHF och glutenfritt

Vegetariska köttbullar (vegobullar) med blomkål, broccoli, lingon och brunsås - LCHF, Glutenfritt

1 kommentar
  • Catrin - theVeganista.se
    februari 23, 2016

    Ser ju supergott ut! Och du tar så himla fina bilder, man kan inte annat än att njuta! 🙂 🙂