Paleo knäck – kokos, ingefära och citron

Jag har lagat knäck till julen varje år i 24 år nu, ja faktiskt varje år sedan min storasysters första son föddes 🙂 De senaste åren har jag dock frångått det gamla hederliga receptet och använt mig av lite andra ingredienser. Här kommer mitt recept på Paleo knäck med kokos, ingefära och citron. Laktosfritt och fritt från vitt raffinerat socker.

Om de är lättare att stå emot, ja det får ni själva avgöra 😉

Recept på Paleo knäck – kokos, ingefära och citron

portionerCa 44 knäck (efter lite svinn)

Ingredienser:

1 burk ekologisk kokosgrädde (den hårda delen av grädden)
1 dl ekologisk agavesirap
1 dl ekologiskt kokossocker
1 msk riven eller hackad ekologisk färsk ingefära
Lite saft från 1/2 ekologisk citron
2 msk ekologisk kokosolja
1/2 dl hackad ekologisk sötmandel

 

Gör såhär:

  1. Hacka mandeln och lägg den åt sidan
  2. Blanda ihop alla ingredienser utom mandeln i en tjockbottnad kastrull
  3. Koka på medelvärme under omrörning tills en droppe smet i kallt vatten kan formas till en kula (ca 20-25 minuter)
  4. Tillsätt den hackade mandeln i smeten mot slutet
  5. Häll upp i knäckformar med hjälp av en sked och låt svalna. (Det brukar alltid bli lite svinn av smeten p.g.a. att formarna tippar och det droppar bredvid)

Innehåller ca 41 kcal per knäck varav 3,8 g kolhydrater, 2,7 g fett och 0,3 g protein.

.