Panerad msc-märkt koljafilé med potatis- och palsternackspuré – glutenfritt

Här delar jag med mig av ett recept från Mathem.se ekologiska matkasse för 5 st måltider (recepten är från Tasteline och är för 4 personer) Man beställer en färdig kasse med ekologiska matvaror och tillhörande recept där de flesta ingredienser ingår.

Dagens måltid är Panerad msc-märkt koljafilé med potatis- och palsternackspuré – glutenfritt. Jag har bland annat bytt ut mjöl mot pofiber och ströbröd mot hasselnötsmjöl från originalreceptet. Tyvärr hade jag vid min tillagning av denna rätt ingen dill hemma då jag använt upp den till annat. 🙂

Recept på Panerad msc-märkt koljafilé med potatis- och palsternackspuré – glutenfritt

portioner4 portioner

Ingredienser

Kolja

400 g tinad msc-märkt koljafilé – eko
Himalayasalt
Svartpeppar eko
0,5 dl pofiber eko
0,5 dl hasselnötsmjöl eko
Rivet skal från 0,5 citron eko
0,5 msk olivolja eko
0,5 msk smör eko
Lite hackad dill eko

Potatis- och palsternackspuré

4 st små/medelstora potatisar eko
3 st palsternackor eko
0,5 msk grädde eko
0,5 msk smör eko
Himalayasalt
Svartpeppar eko

Tillbehör

Haricots verts

Gör såhär:

  1. Potatis- och palsternackspuré: Skala potatis och palsternacka. Skär ner dem i lite mindre bitar och koka i saltat vatten under lock ca 15-20 min.
  2. Kolja: Salta och peppra koljafileérna. Blanda pofiber, hasselnötsmjöl, citronskal och dill på en tallrik.
  3. Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen och stek dem på medelvärme i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor.
  4. Tillbehör: Tina haricots verts i en sil nedsänkt i potatiskastrullen eller i lite lättsaltat vatten i en kastrull vid sidan om.
  5. Potatis- och palsternackspuré: Sila av vattnet från potatisen och palsternackor med hjälp av en sil. Tillsätt grädde och smör i kastrullen och låt det bli varmt. Pressa ner potatisen och palsternackorna med hjälp av en potatispress eller använd en potatisstomp. Blanda runt tills du har en jämn och fin puré. Smaka av med salt och peppar.

Servera koljafileérna med puré och haricots verts samt exempelvis även med en god sallad med tillhörande dressing av kallpressad olivolja eller rapsolja.

Här kan du beställa Mathem.se ekologiska matkasse för 5 st måltider

Innehåller ca 277 kcal per portion varav 32g kolhydrater, 8g fett och 20g protein.

Välj fisk märkt med Krav eller MSC så vet du att du får schysst fisk. Båda symbolerna betyder att fisken kommer från livskraftiga bestånd. Här finns också krav på att redskapen inte tar upp fiskar av fel storlek som annars slängs tillbaka i havet döende. Krav har också regler för odlad fisk. Till exempel kan du vara säker på att den inte matats med foder som bidrar till utfiskade hav. Genom att välja miljömärkt är du med och skapar en större efterfrågan på miljösmarta varor och påverkar utbudet i din butik. Källa: naturskyddsforeningen.se

 

Bilder på Panerad msc-märkt koljafilé med potatis- och palsternackspuré – glutenfritt

potatis palsternacka eko

msc-märkt koljafilé paneras

MSC Koljafilé

 


 

Sugen på fler glutenfria recept?

Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp – vegetariskt och glutenfritt
Ostpanerad aubergine med quinoasallad och dipp - vegetariskt och glutenfritt

.