Päron och ädelost sallad med valnötter serveras med ugnsbakad lax och oregano dressing

Denna rätt står man sig riktigt bra på p.g.a. dess sammansättning. Man kan även tillsätta lite quinoa i salladen om man vill men jag tyckte inte att det behövdes.

Denna fantastiska sallad fick jag tips om under min hälsokock-utbildning av kostrådgivaren Ulrika Hoffer som bl.a har skrivit boken ”Good mood food”.

Päron och ädelost sallad med valnötter serveras här med ugnsbakad lax och oregano dressing. En riktigt sommarrätt, men så har det ju varit blå himmel och strålande sol under flera dagar nu också 🙂

Recept på Päron och ädelost sallad med valnötter serveras med ugnsbakad lax och oregano dressing

portioner4 portioner (0,5 laxfile per portion)

Ingredienser

Sallad

1 st päron eko
100 g ädelost
4 nävar salladsblad eko
2 nävar Alfalfagroddar eko
100 g naturella valnötter eko

Dressing

Färsk oregano eko
Olivolja eko
 

Laxen

2 laxfileer eko

Gör såhär:

  1. Krydda laxen med lite citronpeppar och grädda i en ugnsfast smord form 20 minuter på 200 grader.
  2. Skär päronet i bitar.
  3. Smula osten.
  4. Blanda sallad, alfalfagroddar, päron, ost och nötter.
  5. Finhacka den färska oreganon och rör ner den i olivoljan och blanda till en dressing. Ringla sedan över salladen.
  6. Servera salladen med den ugnsbakade laxen.

Innehåller ca 518 kcal per portion varav 13g kolhydrater, 39g fett och 27g protein räknat på 0,5 laxfilé per portion.
 

Bild på Päron och ädelost sallad med valnötter serveras med ugnsbakad lax och oregano dressing

Päron och ädelost sallad med valnötter serveras med ugnsbakad lax och oregano dressing
 

Good mood food : maten som lyfter humör och energi
av Ulrika Hoffer

Denna bok fick vi bl.a. som litteratur under min hälsokock utbildning – kan jag varmt rekommendera.
Good mood food: maten som lyfter humör och energi av Ulrika Hoffer

 Good mood food : maten som lyfter humör och energi av Ulrika Hoffer

 

Sugen på fler fisk recept?

Lax-fetaost och broccolipaj – LCHF

Lax-fetaost och broccolipaj - LCHF

Päron och ädelost sallad med valnötter serveras med ugnsbakad lax och oregano dressing

2 kommentarer
  • GoJord
    mars 4, 2016

    Detta ser ju ut som en dröm! Verkligen fina bilder också!

    Jag och en kompis håller på att starta ett företag där vi ska sälja råvaror från lokala producenter. Vi gillar det du skriver och vill inspirera folk till att laga mer mat och baka hemma. Skulle vi kunna få länka till dig från vår sida?

  • healthcreator
    mars 4, 2016

    Åh vad kul att ni gillar det jag skriver! Ja länka gärna till mig så kan jag göra detsamma sen 🙂 Ha en fin helg!