Pärongröt med kardemumma och mandlar – glutenfri

Jag har många olika variationer att göra havregrynsgröt på. Här kommer ett recept på pärongröt med kardemumma och mandlar upp på bloggen till att börja med. 🙂

Passar perfekt som frukost, mättande och gott!

Recept på pärongrön med kardemumma och mandlar – glutenfri

1 portion

Ingredienser

1 dl glutenfria havregryn eko
2,5 dl vatten
o,5 tsk linfrön eller chiafrön eko (kan uteslutas)
0,5 urkärnat päron eko
0,5 banan eko
0,5 dl mandlar eko eller valnötter
0,5 tsk olivolja eko
0,5 tsk kardemumma eko och/eller kanel eko
lite riven färsk ingefära efter smak
1 nypa salt eko

Förslag på tillbehör:
blåbär eller andra bär

Gör såhär

  1. Kärna ur och skiva upp päronet och banan i bitar.
  2. Koka upp alla ingredienserna under omrörning.
  3. Låt koka ca 3 minuter på svag värme och rör om då och då.
  4. Servera gärna med lite färska bär och ät gärna någon kvist färsk persilja till på morgonen.

Bild på pärongröt med kardemumma och mandlar

pärongröt

Sugen på fler hälsosamma frukosttips?

Avokadosmoothie
avokado smoothie healthcreator

.